Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον οχήματος της τουρκικής πρεσβείας

26.02.2015 | 09:43
Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, όταν καμικάζι έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε όχημα της τουρκικής πρεσβείας, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενός Τούρκου και ενός Αφγανού που περνούσε από το σημείο τη στιγμή εκείνη, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χασμάτ Στανικζάι, "ο καμικάζι επέβαινε σε αυτοκίνητο Toyota Corolla το οποίο προσέκρουσε σε όχημα της τουρκικής πρεσβείας". Οι Ταλιμπάν που ανέλαβαν την ευθύνη αμέσως μετά, στο μήνυμα που έστειλαν στα MME ανέφεραν ότι "ένας καμικάζι επετέθη εναντίον ξένης αυτοκινητοπομπής στο κέντρο της Καμπούλ και ξένοι σκοτώθηκαν στην επίθεση".

Στην αφγανική πρωτεύουσα δεν είχε σημειωθεί αιματηρή επίθεση εδώ και εβδομάδες. Η τελευταία ήταν στις αρχές Ιανουαρίου, όταν ένας καμικάζι Ταλιμπάν πραγματοποίησε επίθεση εναντίον της αποστολής της ευρωπαϊκής αστυνομίας στο Αφγανιστάν (Eupol), σκοτώνοντας έναν αφγανό πολίτη.

Η ένοπλη δράση των Ταλιμπάν παραμένει ιδιαίτερα εκτεταμένη στο Αφγανιστάν, μετά τη λήξη στις 31 Δεκεμβρίου της αποστολής των μάχιμων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και της αναχώρησής τους από τη χώρα. Ωστόσο μια νέα αποστολή της Ατλαντικής Συμμαχίας υπό την ονομασία "Καθοριστική υποστήριξη" άρχισε την 1η Ιανουαρίου για την υποστήριξη και την εκπαίδευση του αφγανικού στρατού.

Περίπου 12.500 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα αναπτυχθούν στο αφγανικό έδαφος το 2015 στο πλαίσιο της αποστολής αυτής. Και άλλοι 4.500 ξένοι στρατιώτες, κυρίως Αμερικανοί, παραμένουν επίσης στη χώρα, εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, για διαφορετικές δραστηριότητες, ορισμένες εκ των οποίων έχουν σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ