Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24.12.2012 | 10:15

Αφγανιστάν: Αφγανή αστυνομικός σκότωσε αμερικανό σύμβουλο

Αφγανή αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα αμερικανό σύμβουλο των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας

Αφγανή αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα αμερικανό σύμβουλο των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Καμπούλ, ανακοίνωσε η αφγανική αστυνομία και η νατοϊκή δύναμη στο Αφγανιστάν. "Ένας αμερικανός σύμβουλος της αστυνομίας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης από αφγανή αστυνομικό", δήλωσε εκπρόσωπος της Isaf.

Ο Μοχάμαντ Ζαχίρ, επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας περιέγραψε το γεγονός ως "εκ των έσω επίθεση".

Είναι η πρώτη φορά που μία γυναίκα μέλος των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας πυροβολεί μέλος του δυτικού στρατιωτικού συνασπισμού κατά τη διάρκεια "εκ των έσω επίθεσης", όταν αφγανοί αστυνομικοί ή στρατιωτικοί επιτίθενται εναντίον μελών των δυτικών δυνάμεων με τους οποίους συνεργάζονται.

Τα επεισόδια αυτά έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ του συνασπισμού και των αφγανικών δυνάμεων, οι οποίες δέχονται πιέσεις για να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη ευθύνη του τομέα της ασφάλειας στο Αφγανιστάν εν'όψει της αποχώρησης των δυτικών δυνάμεων μέχρι το τέλος του 2014.

Τουλάχιστον 52 μέλη της Isaf έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του έτους από Αφγανούς με αφγανικές αστυνομικές ή στρατιωτικές στολές.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ