Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφιέρωμα Onalert: Ενοπλες Δυνάμεις και Προσφυγικό

06.05.2016 | 17:00
 Ήταν 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος καλούσε τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό, με τα ακόλουθα λόγια:

"Για την καλύτερη διαχείριση του θέματος μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, βάσει σχεδίου το οποίο κατατέθηκε στον Πρωθυπουργό και στη Διυπουργική Επιτροπή και έγινε αποδεκτό, δημιουργείται Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Μετανάστευσης, το οποίο θα λειτουργεί υπό την καθοδήγηση τη δική μου, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βίτσα και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων και θα λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, προκειμένου να συντονίζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, χωρίς -επαναλαμβάνω - να παρεμβαίνει στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αρμοδιότητα του καθενός, η οποία παραμένει συγκεκριμένη.

Η αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής παραμένει συγκεκριμένη, όπως και του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων".

Το σχέδιο προέβλεπε την ίδρυση πέντε hotspots και τα δύο κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, τα οποία έπρεπε να έχουν τελειώσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Από εκείνη την ημέρα μέχρι και στις μέρες μας οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και το αποτέλεσμα είναι σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν στήσει και να λειτουργούν 30 κέντρα φιλοξενίας με περίπου 30.000 πρόσφυγες, ενώ φροντίζουν για τη σίτιση 34.000 προσφύγων. Οι αριθμοί βαίνουν αυξανόμενοι κάθε εβδομάδα.

Το προσφυγικό αποδεικνύεται επιχείρηση σε καιρό ειρήνης. Όλοι εκτιμούν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι το πιο κατάλληλο όργανο που διαθέτει το κράτος για τη διενέργεια μεγάλης εμβέλειας επιχειρήσεων.

Το Onalert βλέποντας την τεράστια αυτή προσπάθεια και ακούγοντας και τα στελέχη που χωρίς καμία ανταμοιβή μέχρι στιγμής προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για να έρθει σε πέρας αυτή η αποστολή, αποφάσισε να κάνει το αφιέρωμα με τίτλο 'Ένοπλες Δυνάμεις και Προσφυγικό".

Στο πλαίσιο του αφιερώματος μιλούν και γράφουν στο Onalert.gr
  • Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας
  • Ο βουλευτής Ηρακλείου από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης
  • Ο βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης από την Ένωση Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης
  • Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης
  • Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς
  • Ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης
  • Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Γιώργος Θεοδώρου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΪΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ