Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνία αλλά "και συνέπεια στις υποχρεώσεις μας" σε περίπτωση επίθεσης στη Συρία από ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ

29.08.2013 | 13:51
Για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ιδίως στη Συρία μίλησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Υπουργείο Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 
Η Ελλάδα παρακολουθεί με "αγωνία και ψυχραιμία", αλλά "και πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών" τις εξελίξεις, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, που υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις και τα ειδικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων και Εκκλησιών και των ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε ακόμα μια φορά το "ειδεχθές έγκλημα" της χρήσης χημικών όπλων και ετάχθη υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι η "Γενεύη ΙΙ" είναι η μόνη ικανή διαδικασία για την παραγωγή μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης.
 
Η Ελλάδα είναι ένας σταθεροποιητικός παράγων έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, που χαρακτήρισε την κατάσταση γύρω από τη Συρία "ιδιαίτερα επικίνδυνη", προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε επίσης τη συνέπεια της Αθήνας έναντι των συμβατικών της υποχρεώσεων έναντι των διεθνών οργανισμών. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ