Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Ο στρατός κατέστρεψε βάσεις τζιχαντιστών στο βόρειο Σινά

23.09.2015 | 10:06

Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις έφεραν σε πέρας το πρώτο στάδιο μιάς εκτεταμένης στρατιωτικής επιχείρησης στο νότιο Σινά με την ονομασία "Το Δικαίωμα του Μάρτυρα", σύμφωνα με ανακοίνωση στην κρατική τηλεόραση χθες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, στο διάστημα των 16 ημερών που κράτησε το στάδιο αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου κατάφεραν να καταστρέψουν και να εξαλείψουν τις βάσεις και τα καταφύγια των τζιχαντιστών όπου κρύβονταν και κατάστρωναν τις δραστηριότητές τους.
"'Ολοι οι κύριοι στόχοι της επιχείρησης επιτεύχθηκαν," είπε ο στρατός, προσθέτοντας ότι υπολόγιζε πως πάνω από 200 ένοπλοι μαχητές σκοτώθηκαν από την αρχή της επιχείρησης τον Σεπτέμβριο.

Το βόρειο τμήμα του Σινά είναι βάση της εξτρεμιστικής ομάδας Άνσαρ Μπείτ αλ Μάκντι, η οποία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το Κάιρο μάχεται την εξέγερση των τζιχαντιστών στη περιοχή από τότε που ο στρατός, υπό την ηγεσία του νυν Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, έριξε τη κυβέρνηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2013.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ