Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: 2 στρατιώτες νεκροί

11.11.2013 | 09:50
Ένοπλοι σκότωσαν δύο αιγύπτιους στρατιώτες σε επίθεση κατά στρατιωτικής εγκατάστασης στην πόλη Ισμαηλία κοντά στη Διώρυγα του Σουέζ, ανέφερε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Ένας τρίτος στρατιώτης τραυματίστηκε κατά την επίθεση στη βάση που βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ της Ισμαηλία και της πόλης Ζαγκαζίγκ, στα δυτικά του Δέλτα του Νείλου. Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ από διερχόμενο όχημα, είπε ο αξιωματούχος .

Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας έχουν γίνει τακτικές μετά την απομάκρυνση του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία στις 3 Ιουλίου μετά από παρέμβαση του στρατού. Η πτώση του έκπτωτου πρόεδρου προκάλεσε την έναρξη ένοπλου αγώνα από ισλαμιστές μαχητές με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στη χερσόνησο του Σινά. Ένοπλοι έχουν επίσης πλήξει πόλεις και κωμοπόλεις στα δυτικά του Σινά στην περιοχή της διώρυγας του Σουέζ και την κοιλάδα του Νείλου .

Από την άλλη πλευρά μετά την πτώση του Μόρσι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν εκατοντάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και συνέλαβαν άλλους 2.000 κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταστολής διαδηλώσεων υπέρ του ανατραπέντος προέδρου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ