Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου - Συστάσεις Χέϊγκελ στον αρχηγό στρατού

07.07.2013 | 10:13
Μια έκρηξη έπληξε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, από την Αίγυπτο προς την Ιορδανία, στην χερσόνησο του Σινά. Το γεγονός αυτό ακολουθεί μια σειρά φονικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, σε σημεία ελέγχου της ευρύτερης περιοχής του Σινά, μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την έκρηξη στον αγωγό και αν πρόκειται για βομβιστική ενέργεια αντίδρασης προς την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό. Ο αγωγός, που προμηθεύει φυσικό αέριο την Ιορδανία, έχει γίνει στόχος επιθέσεων πάνω από 10 φορές από τη στιγμή που ανετράπη ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης.
Σε διαφορετικά ένοπλα περιστατικά πέντε άντρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν σε σημεία ελέγχου στο Σινά, την Παρασκευή και το Σάββατο. Επίσης ένας ιερέας σκοτώθηκε σε σημείο ελέγχου από επίθεση, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. 

Τηλεφωνήματα Χέϊγκελ


Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ έχει τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι την Παρασκευή και το Σάββατο, τονίζοντας την ανάγκη για «μια ειρηνική πολιτική μετάβαση στην Αίγυπτο», ανέφερε το αμερικανικό Πεντάγωνο το Σάββατο. «Επεσήμανε (ο Χάγκελ) επίσης, τη σημασία της ασφάλειας για τον αιγυπτιακό λαό, τους γείτονες της Αιγύπτου, και την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν είπε ποια ήταν η αντίδραση του γενικού επιτελάρχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου κατά τις επαφές με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ