Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: το καθεστώς Μόρσι σε αμφισβήτηση οι ΗΠΑ ανησυχούν - ΒΙΝΤΕΟ

30.06.2013 | 09:26
Οι διοργανωτές της εκστρατείας με την επωνυμία TAMARROD --στην αραβική σημαίνει εξέγερση-- ζητώντας να αποχωρήσει --άμεσα-- από την προεδρία της Αιγύπτου ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσαν ότι υπέρ του αιτήματός αυτού έχουν ήδη συλλέξει 22 εκατομμύρια υπογραφών πολιτών-- επακριβώς 22.134.465 υπογραφές πολιτών. Στις προεδρικές εκλογές πριν από περίπου 12 μήνες ο κ. Μόρσι συγκέντρωσε τελικά 13,23 εκατομμύρια έγκυρες ψήφους --δηλαδή ποσοστό ψήφων 51,7% του συνόλου των εγκύρων.
Προσφάτως, ο πρόεδρος Μόρσι κατέστησε σαφές ότι, "σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προεδρία πριν εκπνεύσει η θητεία του", κάτι που θα συμβεί τον Ιούνιο του έτους 2016 σύμφωνα με το αιγυπτιακό Σύνταγμα.

Αυτές τις ημέρες, είναι η πρώτη επέτειος της εκλογής του κ. Μόρσι στο ύπατο αξίωμα της Αιγύπτου κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η TAMARROD, όπως κι άλλοι σχηματισμοί της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, δραστηριοποιούνται με τρόπο δυναμικό, συμπεριλαμβανόμενων ευρείας συμμετοχής κινητοποιήσεων, όπως είναι η προγραμματιζόμενη για σήμερα  Κυριακή.
Ο αιγυπτιακός πληθυσμός ξεπερνά, πλέον, τα ογδόντα εκατομμύρια.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ