Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Μεγάλη ανησυχία σ΄ όλο το κόσμο για την κλιμάκωση της βίας

27.07.2013 | 20:25
Τα μάτια όλων στραμμένα στην Αίγυπτο όπου το αίμα ρέει άφθονο. Στρατός και υποστηρικτές του Μόρσι λύνουν τις διαφορές τους στους δρόμους!
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε σήμερα τα νέα επεισόδια βίας στην Αίγυπτο τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες υποστηρικτές του αποπεμφθέντος ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και κάλεσε να υπάρξει μια μεταβίβαση της εξουσίας «προς δημοκρατική κατεύθυνση».

«Καταδικάζουμε έντονα τα σοβαρά επεισόδια τα οποία είναι απολύτως απαράδεκτα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ. «Το να ανοίγουν [οι δυνάμεις ασφαλείας] πυρ εναντίον διαδηλωτές που εκφράζουν την γνώμη τους και την πίστη τους στην δημοκρατία είναι μια κατάσταση που η ανθρώπινη συνείδηση δεν μπορεί να δεχθεί», πρόσθεσε η ανακοίνωση της τουρκικής διπλωματίας.

Η Τουρκία είναι η χώρα που έχει καταδικάσει εντονότερα από οποιαδήποτε άλλη την ανατροπή του Μόρσι, κάνοντας ρητώς λόγο για «πραξικόπημα».

Ανησυχία και στην Γερμανία

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τα επεισόδια βίας στην Αίγυπτο.

Ο Βεστερβέλε είναι «πολύ ανήσυχος για τη βία κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, η οποία είχε αποτέλεσμα να υπάρξουν πολυάριθμοι νεκροί» και «καλεί τις αιγυπτιακές αρχές να εγκρίνουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να κάνουν τα πάντα για να αποφευχθούν και άλλα επεισόδια», ανέφερε το ΥΠΕΞ της Γερμανίας σε ανακοίνωσή του. «Δεν είναι παρά μόνο με τον διάλογο, κι όχι με τη βία, που μπορεί να διαπλαστεί το μέλλον της Αιγύπτου», πρόσθεσε ο Βεστερβέλε, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή της γερμανικής διπλωματίας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ