Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Συνέλαβαν 401 ανθρώπους για τα αιματηρά επεισόδια

16.07.2013 | 14:20
Οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν 401 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τα αιματηρά επεισόδια τα οποία ξέσπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του ανατραπέντος από το στρατό ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

«Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πέτυχαν να συλλάβουν 401 ανθρώπους που προκαλούσαν ταραχές κατά την διάρκεια των επεισοδίων», ανέφερε το MENA.Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 261 τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν με αντιπάλους του και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της Αιγύπτου σήμερα.

Ο επικεφαλής του κέντρου άμεσης βοήθειας Μοχάμεντ Σουλτάν είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια στη συνοικία Γκίζα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, και δύο κοντά σε μια γέφυρα στην συνοικία Ραμσής.

Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Χάλεντ αλ Χάτιμπ, τον οποίο επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA.

Τα νέα επεισόδια εντείνουν τους φόβους περί αποσταθεροποίησης της πολυπληθέστερης χώρας του αραβικού κόσμου. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ