Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αίμα" στην Αίγυπτο - Νεκροί και τραυματίες από πυρά

05.07.2013 | 18:18
Ο Αιγυπτιακός στρατός διαψέυδει ότι άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών υποστηρικτών του προέδρου Μόρσι, ωστόσο μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία επιμένουν και το Reuters δημοσιεύει φωτογραφίες από διαδηλωτές πεσμένους στο έδαφος να αιμορραγούν.

Σύμφωνα πάντα με τα τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων:


Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Κάιρο από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο στρατό και οπαδούς του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μόρσι.

Τα πυρά σημειώθηκαν κοντά στο στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, μιας στρατιωτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για την προστασία της αιγυπτιακής προεδρίας και στρατοπεδεύει μέσα στο συνοικία του προεδρικού μεγάρου. Δύο πτώματα ήταν καλυμμένα με μια λευκή σημαία και ένα τρίτο κειτόταν φέροντας τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως υπάρχουν τραυματίες από πυροβολισμούς μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι, καθώς ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων προσπάθησε να κάνει πορεία προς το στρατόπεδο στο οποίο κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Ρόιτερς ότι είδε αρκετούς ανθρώπους να πέφτουν στο έδαφος, τραυματισμένοι από σκάγια καραμπίνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος άνοιξε πυρ.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ