Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιματηρές συγκρούσεις στην αν. Ουκρανία

09.02.2015 | 11:35
Εννέα ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού του Κιέβου.

Ο εκπρόσωπος Βιατσεσλάβ Σελεζνίοφ ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση από τους αντάρτες σε 100 διαφορετικές περιπτώσεις. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα σφοδρές γύρω από την πόλη του Ντεμπάλτσεβε, σε κομβική σιδηροδρομική διάβαση βορειοανατολικά της πόλης Ντονέτσκ.

Χθες βράδυ, Κυριακή, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, που συγκλόνισε την περιοχή του Ντονετσκ,  σε ένα εργοστάσιο χημικών του στρατού, όπως ανέφερε η τοπική πολιτοφυλακή. Στόχος ηταν ενα εργοστασιο χημικών του στρατού (DKZHI) ωστόσο ένας Ουκρανός βουλευτής ενώ συνεχάρη τον βομβαρδισμό δήλωσε οτι "δεν γνώριζαν τι χτυπησαν καθώς
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο ουκρανικός  στρατός ανέπτυξε σύστημα πολλαπλών πυραύλων Smerch (BM-30 Tornado) για τον βομβαρδισμό της περιοχής όπως εγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Μπόρις Ρίΐαΐον πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της βιομηχανικής περιοχής του Dnepropetrovsk και μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας (Verkhovna Rada).
Εν τω μεταξύ, όπως γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ, η κατάσταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία εχει επιδεινωθεί ραγδαία από τις 18 Ιανουάριου, όταν τα ουκρανικά στρατεύματα μετα απο εντολή απο το Κίεβο επιτέθηκαν στην πολιτοφυλακή σε εδάφη των αυτονομιστών.

RT.com
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ