OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ακάρ: Θα υπάρξει βαρύ τίμημα από τις ελληνικές προκλήσεις

22/12/2018 - 10:47
Share on FacebookShare on Twitter

Απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη περί ισοπεδώσεως βραχονησίδας, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για «βαρύ τίμημα» στις βαρύγδουπες δηλώσεις προβολής ισχύος και αποτροπής.

Νέες απειλές εξαπέλυσε η Τουρκία, οι οποίες για μια ακόμα φορά εκφράστηκαν μέσω του υπουργού Άμυνας και πρώην αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ναύαρχου Αποστολάκη, ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει μείνει μακρυά από τις προκλήσεις, αλλιώς “το τίμημα θα είναι βαρύ”.

Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε με κανένα τρόπο από τα δικαιώματά μας”, ανέφερε προσθέτοντας ότι θέλει να επαναλάβει πως δεν θα επιτρέψουν “τετελεσμένα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία και ότι καμιά απόφαση στην οποία δεν συμμετέχουν οι ίδιοι δεν έχει ελπίδες επιβίωσης.

“Εμείς είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας, της φιλίας, της ειρήνης, της σταθερότητας. Είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, ήρεμης, μέσα σε ευμερία διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν εδώ αλλά πέρα από αυτό όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιο και να είναι το τίμημα δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ και πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους.

Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις διαφορετικά πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το τίμημα γι αυτό θα είναι βαρύ. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι αυτό. Για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο του έθνους και της χώρας μας θα γίνει ό,τι πρέπει όταν φτάσει η ώρα και η στιγμή.

Δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα οι προκλήσεις κοντά στις ακτές μας, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, δεν πρέπει να γίνονται λάθος λογαριασμοί γι αυτά, πρέπει να γνωρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα καταλήξουν πουθενά, δεν είναι δυνατόν να πετύχουν τίποτα.

Όλοι πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους, δεν πρέπει να είναι η αιτία για περιπέτειες. Αυτές είναι οι πιο ειλικρινείς και σοβαρές μας συμβουλές στους συνομιλητές μας. Επομένως δεν ωφελεί κανέναν η αύξηση της έντασης. Θέλω για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι είναι προς όφελος της χώρα μας όλοι να αποφύγουν την αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Η δήλωσή του αυτή δεν αφορά μόνο το Αιγαίο, αλλά και την Κύπρο. Υπενθυμίζεται πως ο Ναύαρχος Αποστολάκης είχε δηλώσει πως αν ανέβουν Τούρκοι σε ελληνική βραχονησίδα, τότε οι ελληνικές δυνάμεις θα την “ισοπεδώσουν”

Με πληροφορίες από: cumhurriyet / newsit

 

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή μεταξύ μας» – Οι δηλώσεις από την Άγκυρα [vid]

11/02/2026 - 17:41
Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο «Λευκό Παλάτι»

11/02/2026 - 15:15
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες

11/02/2026 - 14:28

Διαβάστε Επίσης

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα για τον αφοπλισμό της εντός τεσσάρων μηνών

Arrow 4: Το νέο ισραηλινό σύστημα αεράμυνας πλησιάζει την επιχειρησιακή ανάπτυξη – «Έχουν ξεκινήσει δοκιμές»

Χαμάς: «Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ πρέπει να βάλει τέλος στις παραβιάσεις του Ισραήλ στη Γάζα»

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο χημικών 1.600 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα

Ουκρανία – Ρωσία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στη Γενεύη – Παρόντες και Ευρωπαίοι αντιπρόσωποι

SeaSnake 30: Η Σουηδία γίνεται η πρώτη χώρα του NATO που εξοπλίζεται με τα ναυτικά πυροβόλα της Rheinmetall

Rafale: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες ανάμεσα σε Γαλλία και Ινδία για τα επιπλέον 114 μαχητικά – Στο Νέο Δελχί ο Μακρόν

«Πρόοδος» στις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν: Συμφωνήθηκαν οι κύριες «κατευθυντήριες αρχές»

Top News

Βιολάντα: Νέα αποκαλυπτικά βίντεο από την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα - «Από θαύμα δεν είχαμε 6ο νεκρό»

Πέθανε ο μοντέρ Κώστας Κοσμίδης: Τον έδιωξαν από κέντρο υγείας και «έσβησε» στον δρόμο - Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον πάει στο νοσοκομείο

Η Μαρίνα Σταυράκη είχε πέσει θύμα ληστείας άλλες 2 φορές: Της «άρπαξαν» το Rolex από το χέρι και έφυγαν με λεία 34.000 ευρώ

Απόστολος Γκλέτσος: «Δεν θα ξαναμιλήσω για πολιτική»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert