OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

ΑΛΒΑΝΙΑ: Σχέδιο «δημιουργίας μαϊμού» Αρχιεπισκόπου-Τι απαντά ο Αναστάσιος

02/11/2015 - 07:07
Τιράνων Αναστάσιος
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις νέες προκλήσεις από πλευράς του Νικόλα Μάρκου, ο οποίος εμφανίζεται ως «ορθόδοξος ιερέας», προβαίνει η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας, τον οποίο καταγγέλλει ότι προ ημερών, 27 – 28 Οκτωβρίου 2015, επανήλθε σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς με νέο κατασκεύασμα ασυνάρτητων συκοφαντικών δυσφημήσεων ακόμη και αναιδών απειλών εναντίον της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας και του Προκαθημένου της.

«1. Ο Νικόλα Μάρκου δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, την αναγνωρισμένη από το κράτος.
2. Ουδεμία Ορθόδοξη Εκκλησία ούτε άλλη Εκκλησία στον κόσμο τον αναγνωρίζει ως κληρικό.
3. Ως αδίστακτος ιερόσυλος έχει σφετεριστεί παράνομα το ναό της Παναγίας στο Ελμπασάν, ο οποίος είναι πολιτιστικό μνημείο, και ανήκει στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.
4. Για όσους γνωρίζουν τα θρησκευτικά θέματα, οι δηλώσεις του Νικόλα Μάρκου είναι γελοία φληναφήματα που επαναλαμβάνουν ανόητες φαντασιώσεις και εντελώς αβάσιμες συκοφαντίες. Τον χρησιμοποιούν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι, που έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημερώσεως, για να κατηγορούν χωρίς καμιά αφορμή την Ορθόδοξη Εκκλησία και να συντηρούν μια εμπαθή ανθελληνική προπαγάνδα, η οποία προφανώς δεν συνάδει με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Ο Νικόλα Μάρκου όπως επισημαίνεται σε παλαιότερες ανακοινώσεις της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας όχι μόνο δεν είναι ιερέας, αλλά έχει διαπράξει και κατάφωρες απάτες. Προκαλεί εντάσεις και προβλήματα στην ορθόδοξη κοινότητα της Αλβανίας με κατ’ επανάληψη εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης από το Ελμπασάν ως «ορθόδοξος ιερέας», όπου κάνει λόγο για «ελληνοποίηση της Ορθοδοξίας στην Αλβανία» και «πρόσβαση των Ελλήνων σε όλα τα μέσα και Ιδρύματα» .
Ωστόσο, δεν έχει αναγνωριστεί ως ιερέας από καμιά Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο ούτε από κάποια άλλη Εκκλησία ή χριστιανική ομολογία και ούτε από το αλβανικό κράτος, ενώ κρατάει υπό κατάληψη ένα μνημείο πολιτισμού, την Εκκλησία της Παναγίας στο συνοικισμό «Καλιά», στο Ελμπασάν.

Ελένη Μαχαίρα, ΑΘΗΝΑ, Αθηναϊκό Πρακτορείο 

Tags: ΑΛΒΑΝΙΑΡΑΜΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Προειδοποιεί για κίνδυνο κλιμάκωσης πέραν των συνόρων του σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση

Rosatom: Η Μόσχα προτείνει στο Βελιγράδι την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ρωσικής τεχνολογίας

ΕΕ: «Βέτο» από την Ουγγαρία στις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας την παραμονή της 4ης επετείου από την εισβολή στην Ουκρανία

Μεξικό: Επιπλέον 2.500 στρατιώτες στην πολιτεία Χαλίσκο μετά τον θάνατο του βαρόνου ναρκωτικών «Ελ Μέντσο»

Ρωσία: Ουκρανικά drones πυρπόλησαν αποθήκες πετρελαίου – Εφοδίαζαν τον αγωγό προς την Ουγγαρία

USS Gerald R. Ford: Στη Σούδα το θηριώδες αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Μερτς: Τέσσερα χρόνια μετά ο Πούτιν έχει φτάσει «στο βαθύτερο επίπεδο βαρβαρότητας» και «δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο»

Βρυξέλλες: Πυρά Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στην Ουγγαρία για το μπλόκο σε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Top News

Τζέφρι Επστάιν: Στο προσκήνιο το «Zorro Ranch», το «κρυφό βασίλειο» του καταδικασμένου παιδόφιλου - Καταγγελίες ότι «στραγγάλισε κορίτσια και τα έθαψε εκεί»

ΗΠΑ: Χιονοθύελλα «πάγωσε» τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη - Ακυρώθηκαν πάνω από 5000 πτήσεις, αναμένεται επιδείνωση

BAFTA: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου στο after party που διοργάνωσε η Vogue

Η τεχνητή βροχή για την ταινία του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα - Καρέ καρέ οι πρόβες της σκηνής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert