Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανική οργή για την απελευθέρωση Ξηρού

20.04.2015 | 07:22
Σε γραπτή δήλωσή του, αξιωματούχος του State Department τοποθετήθηκε για το θέμα, σημειώνοντας πως αν ο Ξηρός αφεθεί ελεύθερος θα επαναλάβει τα τρομοκρατικά του σχέδια.

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση εκδίδεται μία μόλις ημέρα πριν από τη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, είναι ενδεικτικό των πιέσεων που αναμένεται να ασκηθεί στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, η αμερικανική πλευρά έχει θέσει ως πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, την εσωτερική τρομοκρατία και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ΗΠΑ ανησυχούν για το ενδεχόμενο πρόωρης αποφυλάκισης καταδικασμένων τρομοκρατών, “υπεύθυνων για την πρόκληση τρομερής ζημιάς στην Ελλάδα μέσω πολλαπλών επιθέσεων για πάνω από 27 χρόνια, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν Έλληνες πολίτες, αμερικανοί και άλλα θύματα”.

“Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα”, αναφέρεται στη δήλωση του αμερικανού αξιωματούχου, “συνεργάζονται εδώ και καιρό στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας μας”.

Και καταλήγει σημειώνοντας πως “τρομοκράτες που θα αφεθούν ελεύθεροι, ακόμη και υπό καθεστώς περιορισμού, όπως ο κατ' οίκον περιορισμός θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ