Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανική τιμωρία στη Τουρκία για τα κινεζικά αντιαεροπορικά - Κόβουν κονδύλια

11.12.2013 | 17:18
Το αμερικανικό Κογκρέσο ''αναλαμβάνει δράση'' εναντίον της συμφωνίας της Τουρκίας με την κινεζική εταιρία για την προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος.
 
Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η  αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδαςTaraf, κ. Λαλέ Κεμάλ,  η αμερικανική Γερουσία ετοιμάζεται να απαγορεύσει την οποιαδήποτε χρήση κονδυλίων για την ενσωμάτωση του κινεζικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος με τα αντίστοιχα συστήματα του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ.
 
Η κίνηση αυτή των αμερικανών είναι η δεύτερη ΄΄οικονομικού '' περιεχομένου ως αντίποινα για την τουρκική απόφαση να προμηθευτεί όπλα από την κινέζικη εταιρία η οποία είναι στην ''μαύρη λίστα'' των ΗΠΑ : Νωρίτερα, όπως ήδη έχει γράψει το OnAlert,  η αμερικανική επενδυτική εταιρία Merill Lynch αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό για την παροχή συμβουλών στην τουρκική αμυντική εταιρία ASELSAN.
 
Η αρθρογράφος της  Ταράφ υποστηρίζει βεβαίως ότι αργά ή γρήγορα θα ακυρωθεί η συμφωνία της Τουρκίας με την κινεζική εταιρεία καθώς όπως αποδεικνύεται το αντιπυραυλικό σύστημα όχι μόνο κοστίζει ακριβά, αλλά θα είναι και άχρηστο καθώς η Τουρκία δεν θα μπορέσει να το ενσωματώσει στο σύστημα του ΝΑΤΟ.

Εμείς να  επαναλάβουμε την εκτίμηση ότι εξ αρχής η Αγκυρα ήξερε τις αντιδράσεις  της Ουάσιγκτον και ότι ''έπαιξε'' με την Κίνα για να παζαρέψει καλύτερα με τους άλλους ανταγωνιστές. Ηδη πάντως έχει δηλώσει ότι δέχεται και νέες προσφορές... 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ