Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανικό αποβατικό στην Κέρκυρα - Φωτό

15.10.2014 | 10:04
Στην Κέρκυρα βρέθηκε το μεγάλο αποβατικό σκάφος των ΗΠΑ USS Gunston Hall (LSD 44),ένα από τα  ''μπαρουτοκαπνισμένα'' πλοία της  δύναμης Amphibious Ready Group (ARG) που βρισκόταν στον Περσικό Κόλπο με τον 5ο αμερικανικό Στόλο και είχε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των από αέρος επιχειρήσεων κατα της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης <<Ισλαμιστικό Κράτος>> ( ΙSILή ISIS) στην Συρία και στο Ιράκ. Στην δύναμη πλοίων ARG  επιβαίνει και επιχειρεί από εκεί το 22ο Εκστρατευτικό Σώμα Πεζοναυτών ( 22 MEU).

 Το πλοίο που επισκέφθηκε την Κέρκυρα  επιστρέφει  - όπως και τα άλλα της ARG -  στο ναύσταθμο Norfolk στις ΗΠΑ στο τέλος του μήνα, τώρα κινούνται στην περιοχή ευθύνης του 6ου Αμερικανικού Στόλου για την υποστήριξη  επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας. Σε ένα τμήμα του ταξιδιού υπήρξε και εκπαίδευση  υπαξιωματικών στο πλοίο.
Πέραν της υποστήριξης των αντι- ISIL επιχειρήσεων η ARG / MEU ολοκλήρωσε με επιτυχία δύο διασώσεις στη θάλασσα, μια σειρά από άλλες δράσεις στήριξης και συμμετείχε στις πρώτες ημέρες της άσκησης Eager Lion.  


Στην ARG - βασικό πλοίο της οποίας είναι το USS Mesa Verde (LPD -9)- υπηρετούν περίπου 4.000 ναύτες και πεζοναύτες.Τον Μάιο, η ΑRG  αναπτύχθηκε στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης λόγω της τότε αυξανόμενης λαϊκής αναταραχής στη χώρα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ