Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανοί πεζοναύτες με "πανοπλία" απο την Κρήτη - ΒΙΝΤΕΟ

07.11.2013 | 13:29
Η στολή για τους αμερικανούς πεζονάυτες κρύβεται πίσω απο την μορφή του σουπερ - ήρωα Iron Man αλλα βασίζεται σ'ενα Κρητικό γίγαντα της ελληνικής μυθολογίας τον ΤΑΛΩ.

Τον Σεπτέμβριο, η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (SOCOM) ανακοίνωσε ότι έψαχνε για πρωτότυπα του Tactical Light Suit Operator Assault ή καλύτερα TALOS .
Ο Μάικλ Φίλντσον, επικεφαλής του προγράμματος TALOS για την Socom, δήλωσε οτι ο σκοπός της αλεξίσφαιρης "πανοπλίας" θα είναι για την προστασία των πεζοναυτών στο πεδίο της μάχης.
"Μερικές φορές για να προσελκύσουμε την φαντασία των ΜΜΕ και τον ενθουσιασμό της βιομηχανίας αναφερόμαστε στην στολή ως η στολή του "Iron Man" δήλωσε ο Φίλντσον.

Ωστόσο ενώ ο Αμερικανικός στρατός αναφέρεται στην στολή με το όνομα του σουπερ - ήρωα Iron Man η πραγματικότητα ειναι πιο απλή καθώς η πηγή της έμπνευσης ηταν ελληνική και μάλιστα απο την Κρήτη. Το όνομα TALOS ή ΤΑΛΩΣ αναφέρεται στο μυθικό γίγαντα που προστάτευε τις ακτές της Κρήτης. Ήταν γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό. Προστάτευε τις ακτές του νησιού απο τις επιδρομές πειρατών.

Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι ήταν άγρυπνος φύλακας της Κρήτης που γύριζε τις ακτές του νησιού τρεις φορές τη μέρα. Κατά άλλους ήταν φτερωτός και το καθήκον αυτό το εκτελούσε πετώντας. Κρατούσε σε απόσταση τα άγνωστα πλοία που πλησίαζαν την Κρήτη πετώντας τους τεράστιες πέτρες. Αν οι άγνωστοι είχαν ήδη αποβιβαστεί, τους έκαιγε με την ανάσα του ή πυράκτωνε το χάλκινο σώμα του σε κάποια φωτιά, τους αγκάλιαζε σφιχτά πάνω του κι έτσι τους έκαιγε.

Εκτός απο τα κοινά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μια οποιαδήποτε πανοπλία ή στολή, η στολή της Socom περιλαμβάνει αισθητήρες, και επιπλέον μπορεί να αποθηκεύσει και να απελευθερώσει ενέργεια. Ο Φίλντσον δήλωσε οτι περιμένει η στολή να ειναι έτοιμη σε 5 χρόνια και εκτός απο τον αμερικανικό στρατό εχουν δείξει το ενδιαφέρον τους και ιδιωτικές εταιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μάτια σούπερμαν" για τις Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις - Φορητό ραντάρ "βλέπει" μέσα από τοίχους

Στολή που δεν καίγεται - Βίντεο από το αμερικανικό ναυτικό


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ