Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας αναδείχθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

13.07.2016 | 23:10
 Θετικά αποτιμούν για την Ελλάδα, αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, παρά τις αρχικές ανησυχίες τους.

Παράλληλα γνωστοποίησαν ότι στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων προς το ΝΑΤΟ, η χώρα μας εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής κινητού χειρουργικού νοσοκομείου εκστρατείας ( ΚΙΧΝΕ) σε ασφαλείς περιοχές του Ιράκ, ως συμμετοχή της στην εν εξελίξει επιχείρηση της Συμμαχίας στη χώρα.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι:

– Οι σύμμαχοι βλέπουν τη χώρα μας ότι αποτελεί «σοβαρό παίκτη» στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και χαιρέτισαν την παρέμβασή της με τις συμφωνίες που συνάπτει, για την επίλυση των προβλημάτων μέσα από τη δημιουργία ενός τόξου ασφαλείας.

– Αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος της Σούδας στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με την ελληνική πλευρά να προτείνει περαιτέρω την Κάρπαθο, το Καστέλι και την Καλαμάτα, ώστε να υπάρχει καλύτερη κατανομή των δυνάμεων. Περαιτέρω, οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν την ελληνική θέση για μη αποβίβαση στην Κρήτη οιουδήποτε συλληφθέντα, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον να αλλάξει η στάση μας για επιχειρησιακούς ή ανθρωπιστικούς λόγους.

– Υπήρξε ψύχραιμη στάση και πολύ προσεκτικές κινήσεις έναντι της Ρωσίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ