Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναδρομικά στρατιωτικών: "Σκωτσέζικο ντουζ" από τις κρατήσεις στα ποσά - ΦΩΤΟ

11.12.2018 | 11:41
Σε "σκωτσέζικο ντουζ" έχει εξελιχθεί το ζήτημα της καταβολής των αναδρομικών ποσών στους δικαιούχους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οποίους "έπεσε το στόμα" όταν είδαν το τελικό ποσό των κρατήσεων που θα υποστούν τα αναδρομικά που θα μπουν στις 13 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς τους.

Ήδη από χθες τα Γενικά Επιτελεία ξεκίνησαν την ανάρτηση των σχετικών υπολογιστικών φύλλων στις σχετικές τους εφαρμογές, με πρώτη την Πολεμική Αεροπορία και στην συνέχεια το Στρατό Ξηράς. Μάλιστα, τόσο μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του προσωπικού που η σχετική εφαρμογή μισθοδοσίας του ΓΕΑ "έπεσε" και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από το αρμόδιο προσωπικό του Επιτελείου για να λειτουργήσει εκ νέου το σύστημα.

Όμως, όταν τα στελέχη των ΕΔ κατάφεραν να δουν τα ποσά που θα τους αποδοθούν σίγουρα το συναίσθημα που τους κατέκλυσε ήταν αυτό της χαρμολύπης, καθώς διαπίστωσαν ότι τα οφειλόμενα ποσά των αναδρομικών είναι αρκετά "κουτσουρεμένα".

Στα χέρια μας βρέθηκε το σχετικό αναλυτικό φύλλο μισθοδοσίας ενός Ανθυπασπιστή του Στρατού Ξηράς, στο οποίο οι συνολικές κρατήσεις, σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς αγγίζουν το 34,9% του συνολικού εφάπαξ ποσού!Χαρακτηριστικά, ο συγκεκριμένος Ανθυπασπιστής σύμφωνα με το φύλλο μισθοδοσίας του, δικαιούται το ποσό των 4.229,15 ευρώ. Όμως από αυτά θα μπουν στο λογαριασμό του μόνο 2.750,79 ευρώ.

Οι κρατήσεις που θα έχει είναι συνολικά 1.478,36 ευρώ, καθώς πέρα από τον φόρο εισοδήματος 20% του επιβάλλεται περαιτέρω κρατήσεις στο ποσό εξαιτίας της Νοσοκομειακής περίθαλψης, της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλων ειδικών εισφορών και κρατήσεων.


Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ