Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναπτύσσει πυραυλους Patriot η Ιαπωνία ενόψει της προσεχούς εκτόξευσης απο την Β. Κορέα

03.12.2012 | 10:37
Η Ιαπωνία άρχισε να αναπτύσσει πυραύλους εδάφους-αέρος Patriot ενόψει της προσεχούς εκτόξευσης του βορειοκορεατικού πυραύλου, σύμφωνα με επίσημη πηγή στο Τόκιο. Το Τόκιο δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή της Πιονγκγιάνγκ το Σάββατο, ότι αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις της με τη Βόρεια Κορέα που είχαν προγραμματιστεί στο Πεκίνο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, ένα πλοίο που μεταφέρει πυραύλους Patriot αναχώρησε από ναυτική βάση της δυτικής Ιαπωνίας σήμερα με κατεύθυνση την Οκινάουα, στο νοτιότερο άκρο της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας Σατόσι Μοριμότο ζήτησε ήδη από το Σάββατο στις ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν ενόψει της εκτόξευσης αυτής. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι οι "χερσαίες, αεροπορικές, ναυτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στην Οκινάουα, περιοχή που μπορεί να περιλαμβάνεται στην τροχιά του βορειοκορεατικού πυραύλου".
Η εφημερίδα Γιομιούρι Σιμπούν προβλέπει επίσης την ανάπτυξη στα γειτονικά ύδατα πολεμικών πλοίων εξοπλισμένων με ραντάρ Aegis, ικανά να παρακολουθούν την πορεία των πυραύλων και να διευκολύνουν την αναχαίτισή τους.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα ζήτησε σήμερα τη στενή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Κίνα, της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας. "Ζήτησα από τους υπουργούς να αναλύσουν όλες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας", δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires. "Θα είναι ιδιαίτερα λυπηρό να πραγματοποιηθεί αυτή η δοκιμή. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα".

Η Ιαπωνία και η Βόρεια Κορέα δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις.

Η ανακοίνωση αυτή του κομμουνιστικού καθεστώτος, που τελεί υπό πολλαπλές διεθνείς κυρώσεις μετά τις δύο πυρηνικές δοκιμές του το 2006 και το 2009, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ουάσινγκτον, του Τόκιο και της Σεούλ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ