Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανασχηματισμός και κρίσεις Αρχηγών - Ποια είναι η σχέση και τι μπορεί να αλλάξει

14.07.2015 | 21:23
Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης πιθανότατα αύριο έχει ένα ερωτηματικό σ΄ ότι αφορά στο ΥΠΕΘΑ και αρκετή αγωνία για τους Αρχγούς που αναμένουν τις κρίσεις μέσα στον Αύγουστο. Η παραμονή ή η απομάκρυνση του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου θα έχει τη σημασία της για τις οριστικές αποφάσεις των κρίσεων.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος παραμένει στη θέση του και το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα. Οι επιφυλάξεις του Κώστα Ήσυχου πιθανότατα θα τον οδηγήσουν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Γιατί έχει σημασία για τις κρίσεις Αρχηγών;

Το πιθανότερο που θα προέκυπτε για τις κρίσεις Αρχηγών αν αυτές γίνονταν με το σημερινό σχήμα , θα ήταν να προωθηθεί μετά από την αποστρατεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου -για την οποία πιέζεται αφόρητα ο Καμμένος να μην την κάνει- ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης στη θέση του και Α/ΓΕΝ να γίνει ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Γιακουμάκης.

Ο Αποστολάκης έχει την απόλυτη στήριξη Καμμένου και την συμπάθεια του Κώστα Ήσυχου. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες θα προτιμούσε την προώθηση του Α/ΓΕΣ Β.Τελλίδη στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Σενάριο που υποστηρίζει και ο Μ.Κωσταράκος.

Αν ο Κώστας Ήσυχος αποχωρήσει από το ΥΠΕΘΑ , οι ισορροπίες μπορούν να ανατραπούν με δεδομένο ότι μέχρι τώρα ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να επηρεάζεται πάρα πολύ απ΄ όσα του εισηγείται ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ.

Από την άλλη βέβαια με δεδομένα τα πεπραγμένα κάθε Αρχηγού είναι μάλλον δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος στα σοβαρά ότι ο Α/ΓΕΝ δεν θα πρέπει να θεωρείται φαβορί για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ είναι “φρέσκιοι” και δεν έχουν εκ των πραγμάτων προλάβει να δείξουν έργο. Ο Α/ΓΕΝ και μόνο με την επίλυση του θέματος των υποβρυχίων θεωρείται επιτυχημένος στην πράξη.

Όπως και να ΄χει το ζήτημα των αλλαγών στην ηγεσία των ΕΔ ήδη έχει καθυστερήσει και θα πρέπει άμεσα να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα. Και για να δοθεί η ευκαιρία στον κ.Κωσταράκο να προετοιμαστεί απρόσκοπτα για τα νέα του καθήκοντα στην ΕΕ,αλλά και για να μπορέσει ο διάδοχός του να αναλάβει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την ηγεσία σε μια εποχή πολύ κρίσιμη για τη χώρα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ