Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίδραση ΥΠΕΞ για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

12.12.2014 | 10:58

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό”,αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:
    
Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι απόλυτα αποφασισμένη να διασφαλίσει την προστασία όλων των Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης εφαρμόζονται, βεβαίως, και στην περίπτωση της Πρεσβείας του Ισραήλ,  η συνεργασία της Ελλάδας με το οποίο δεν πρόκειται να πληγεί από την επίθεση αυτή.
    
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στην Πρεσβεία του Ισραήλ για την άμεση διερεύνηση του περιστατικού. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες  ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλιας, δήλωσε  «κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις μας με το Ισραήλ» προσερχόμενος στην Πρεσβεία του Ισραήλ, όπου έχει συνάντηση με την πρεσνευτή Ιρίτ Μπεν-Άμπα μετά την επίθεση αγνώστων, με καλάσνικοφ, τα ξημερώματα. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις γεωστρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών και σημείωσε ότι η Ελλάδα παραμένει μία χώρα ασφαλής.

Απευθυνόμενος σε αυτούς, που όπως είπε, κλιμακώνουν τις προσπάθειες τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα σε μία κρίσιμη στιγμή, τόνισε: «Πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν το συντεταγμένο κράτος απέναντί τους». Σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται επίθεση σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες πρεσβείες της Αθήνας, ο κ. Κικίλιας απάντησε πως «οι αστυνομικοί κάνουν με σοβαρότητα και σεβασμό τη δουλειά τους» και επανέλαβε ότι η ελληνική κοινωνία στέκεται απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. «Να αφήσουμε τις διευθύνσεις της ΕΛΑΣ να κάνουν τη δουλειά τους και λίαν συντόμως θα έχουμε πράγματα να πούμε. Η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, διότι η μάχη για να υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλους μας σοβαρότητα και επαγρύπνηση. Είναι αδιαπραγμάτευτο το ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής χώρα» κατέληξε ο υπουργός.

Τέλος, η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την προστασία όλων των διπλωματικών Αρχών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζεται η επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τα τελευταία νέα της τρομοκρατικής επίθεσης από το επιτόπιο ρεπορτάζ του Newsit...


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ