Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιμιλιταρισμός κοινωνικός αυτοματισμός και Α/ΓΕΕΘΑ ...Πρωτοδίκης

18.12.2014 | 22:31
Ο “κοινωνικός αυτοματισμός” κατά των εν ενεργεία στρατιωτικών και των απόστρατων αποδείχτηκε χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων της κρίσης. Απ΄ αυτούς ξεκίνησαν οι περικοπές,μ΄ αυτούς συνεχίζονται και όταν η κυβερνητική εξουσία θέλει να “παίξει έργο” παροχών, πάλι αυτούς βάζει μπροστά. Ένα ευρώ …αναδρομικά πήραν πίσω απόστρατοι ,σύμφωνα με όσα οι Ενώσεις Αποστράτων λένε δημόσια,αλλά ακόμη κι αυτό παρουσιάστηκε…ως παροχή. Η οποία “κακώς δόθηκε” όπως είπε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Ένας απόστρατος Επισμηναγός ο Γιώργος Κασσαβέτης μ΄ ένα κείμενό του βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Διαβάστε το:

Από μια μανιώδη και εντελώς αδικαιολόγητη υστερία, εναντίον των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που αποδεδειγμένα πλέον έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές στο Δημόσιο, έχουν καταληφθεί τελευταία μερικά φερέφωνα της παραδοσιακής αντιμιλιταριστικής ιδεολογίας, με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Αιτία; Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ακυρώσουν, ως αντισυνταγματική, την κράτηση του Ν. 4093/2012 στους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου. Και το παράδοξο έγκειται στο ότι η οργή τους δεν στρέφεται κατά του συνόλου των μισθωτών και συνταξιούχων, στους οποίους αφορά η απόφαση, ήτοι τους Δικαστικούς, τους Γιατρούς του ΕΣΥ, τους Καθηγητάς Πανεπιστημίου κ.λπ., αλλά μόνο κατά των συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών, τους οποίους απαξιωτικά αποκαλούν «ενστόλους». Δυστυχώς την ίδια προσβλητική προσφώνηση χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας.Στους οργισμένους, προς μεγάλη μας έκπληξη, προσετέθει και ο γνωστός Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Κύρτσος , ο οποίος σε μια έκρηξη των μαρξιστικών αντανακλαστικών της άγουρης νιότης του αποφάνθηκε ότι « οι στρατιωτικοί δεν έπρεπε να πάρουν φράγκο».Προφανώς και ο ίδιος μας θεωρεί υψηλόμισθους.


Και η οργή αυτή θα είχε κάποια δικαιολογητική βάση, αν είχε πραγματικό έρεισμα. Αλλά να έχεις την πίκρα ότι πολύς θόρυβος για το τίποτε, να ακούς τον Πρωθυπουργό να λειώνει... από στοργή για τους «ενστόλους» και να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι σε δουλεύει αγρίως και τέλος να βλέπεις τον κ. Αυτιά να ωρύεται τηλεοπτικά για την «μεροληπτικότατα ευνοική μεταχείριση», των εν λόγω δημοσίων λειτουργών από την Κυβέρνηση, είναι δυσβάστακτο. Διερωτάται όμως κανείς, εξέλειπε κάθε δεοντολογία από το δημοσιογραφικό λειτούργημα, το οποίο με συνέπεια,ήθος και υπευθυνότητα υπηρέτησαν μεγάλα ονόματα κατά το παρελθόν; Είναι ηθικό και δίκαιο να δίδωνται μικρόφωνα, υψηλής ακροάσεως τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών, σε άτομα τα οποία ενώ είναι εντεταλμένα να προβαίνουν σε έγκυρη και ορθή ενημέρωση των πολιτών, διαλαλούν ,είτε εσκεμμένως, είτε λόγω επιδερμικής και επιπόλαιας έρευνας, απίθανες ανακρίβειες; Είναι εθνικά ωφέλιμο να στρέφεις την κοινή γνώμη εναντίον ενός τόσο ευαίσθητου για την άμυνα της χώρας κλάδο δημοσίων λειτουργών, μόνο και μόνο για να επιφέρεις ένα εφήμερο πολιτικό κόστος στην Κυβέρνηση; Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι ιεροφάντες της απαράδεκτης και ανεύθυνης αυτής δημοσιογραφίας να μη γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος κλάδος, όχι μόνο δεν πήρε πίσω τα παρανόμως παρακρατηθέντα, τα οποία αντικρύζουν τον ιδρώτα μιας επώδυνης, επίπονης, υπεύθυνης, σκληρής και επικίνδυνης εργασίας, όχι μόνο δεν αμείβεται σύμφωνα « με το λειτούργημά του», όπως άλλοι κλάδοι δημοσίων λειτουργών , αλλά παραμένει ο παρίας του ελληνικού δημοσίου;


Με μοναδικό στόχο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να θέσουμε τέρμα σε όλη αυτή την άθλια και εθνικώς επιζήμια εκστρατεία εναντίον των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, θα παραθέσουμε τα επίσημα προσωπικά μας στοιχεία, δια των οποίων περιτράνως αποδεικνύεται ότι ο κλάδος μας παραμένει όχι μόνο ο υπ’ αριθ. ένα λοιδωρούμενος απ’ όλες συλλήβδην τις Κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών, αλλά και ο πλέον αδίκως βαλλόμενος από μερικά ραδιο-τηλεοπτικά κέντρα.


Είμαι απόστρατος Επισμηναγός Ιπτάμενος(πιλότος) της Πολεμικής Αεροπορίας, με 32 συντάξιμα χρόνια υπηρεσίας. Το 2009- πριν δηλαδή να αρχίσουν τα κουρέματα των μισθών και συντάξεων- το ετήσιο καθαρό ποσό της συντάξεώς μου ήτο δέκα οκτώ χιλιάδες τριακόσια τριάντα εννέα ευρώ και σαράντα τέσσερα λεπτά (18.339,44). Το σημερινό καθαρό ποσό είναι εννέα χιλιάδες επτακόσια τριάντα ένα ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτά (9.731,72).Από τη σύγκριση των δύο ποσών ευθέως προκύπτει οτι τα τελευταία πέντε χρόνια η σύνταξή μου έχει ελαττωθεί κατά 47%!!.Σημειοτέον ότι οι συντάξεις των μεγαλυτέρων βαθμών έχουν υποστεί μεγαλύτερες μειώσεις, οι οποίες φθάνουν και στο 65%.Η πολυσυζητημένη « αύξηση», δηλαδή η επιστροφή, από την εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέρχεται στο... ιλιγγιώδες ποσό των τριάντα ενός ευρώ και εξήντα έξι λεπτών (31,66) μηνιαίως.Αν από το ποσό αυτό αφαιρέσουμε τα τέσσερα ευρώ και τριάντα τρία λεπτά (4,33) του αντιστοιχούντος φόρου, η καθαρή αύξηση είναι είκοσι επτά ευρώ και τριάντα τρία λεπτά (27,33). Αν λοιπόν μερικοί φρονούν ότι αυτά τα 27,33 ευρώ το μήνα, ή 327,96 ευρώ το χρόνο αποκατέστησαν την αφαίμαξη των 8.607,72 ευρώ καλό θα είναι να επισκεφθούν κάποιον ψυχίατρο.Και κάτι ακόμη για τους αθεράπευτα κακόπιστους: Η απόφαση του ΣτΕ ειδικά για τους στρατιωτικούς εφαρμόστηκε – εντελώς παρανόμως – μόνο κατά το ήμισυ, που σημαίνει ότι η κράτηση του νόμου 4093/12 εξακολουθεί να υφίσταται και μετά την εφαρμογή του ν.4307/2014 , η οποία για μένα ανέρχεται στο ποσό των 176,34 ευρώ.


Ευελπιστούμε ότι με την παράθεση των ως άνω πραγματικών στοιχείων θα αφαιρέσουμε το ψευδο-άλλοθι της αγνοίας από τους κατ’ επάγγελμα κατηγόρους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.Ας αφήσουν λοιπόν τα ως άνω στελέχη απερίσπαστα στο δύσκολο, υπεύθυνο και επικίνδυνο εθνικό εργο τους.Το ότι έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές στο Δημόσιο και ο άλλοτε μισθολογικά ισόβαθμος με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Α/ΓΕΕΘΑ, έχει στοιχηθεί μισθολογικά με τον πρωτοδιόριστο Πρωτοδίκη δεν ενοχλεί κανένα ; Ελεος πιά.


Με Εκτίμηση
Γεώργιος Β. Κασσαβέτης- Επισμηναγός (Ι) ε.α.


Διαβάστε ακόμη:

Οι 300 της Βουλής με "υπερπενταπλάσιες" αποδοχές από τους στρατιωτικούς! Πίνακες
Στρατιωτικοί: Οι πιο κακοπληρωμένοι του ελληνικού κράτους! Πίνακες και στοιχείαΔιπλασιάστηκαν οι αγωγές στρατιωτικών μετά από την επιστροφή χρημάτων! Τι γίνεται με παραγραφές

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ