Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κούτρας για δημοσίευμα της Zaman: "Ξεπερνούν τα όρια της συνωμοσιολογίας"

26.07.2013 | 11:51
O εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας "Ζαμάν", υπό τον τίτλο "Τρομοκράτες που τους έδωσε καταφύγιο η Ελλάδα μπορεί να επιτεθούν σε τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα δήλωσε:
«Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους»".

Και πρόσθεσε:

«Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα».

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές παραβλέπουν ότι στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του επαναστατικού κόμματος απελευθέρωσης (DHKP/C), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Αναφέρεται ακόμη ότι δεν λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι ύποπτοι να εκδοθούν στην Τουρκία και πως λόγω της διεθνούς πίεσης απελαύνονται στη Συρία, όπου προετοιμάζουν σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας με στόχους σε μεγάλες τουρκικές πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μαύρη προπαγάνδα" κατά Ελλάδας από την Τουρκία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ