Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ακάρ απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο

24.10.2018 | 10:53
 Με πόλεμο απειλεί την Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με έκτακτη είδηση που μετόδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Anadolu, στο Twitter, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, αν ληφθεί κάποια απόφαση αντίθετη στα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν έμεινε μόνο στο Αιγαίο στις αναφορές στο Αιγαίο, με αφορμή την απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο. Ο Ακάρ έκανε αναφορά και στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η τουρκική μονταζιέρα «είδε» πριν από μερικές μέρες «παρενόχληση» του σκάφους Barbaros από τη φρεγάτα «Νικηφόρος» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ακάρ, στη συνέχεια αναφέρει ότι η Τουρκία δεν θα ανεχτεί καμμία άλλη παρενόχληση οποιουδήποτε Τουρκικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σύμφωνα με το Anadolu, o Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία επιθυμεί να διευθετήσει το αίτημα της Ελλάδας για την επέκταση των χωρικών υδάτων ειρηνικά.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας: "Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μία νέα παρενόχληση στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, σε σημερινή συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα, το Αιγαίο καθώς και την Ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα 12 μιλιών ο Χ.Ακάρ είπε ότι αν ληφθούν αποφάσεις που είναι αντίθετες στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σημειώνοντας ότι «η ελπίδα μας είναι να μην παραβιασθούν τα δικαιώματα του ενός ή του άλλου, να υπάρξει σεβασμός στις συμφωνίες και να επικρατεί η σωφροσύνη».

Στην περίπτωση που θα ληφθεί μία απόφαση η οποία είναι αντίθετη στις συμφωνίες, στο διεθνές δίκαιο και στην καλή γειτονία είναι ξεκάθαρο το τι θα πράξουμε. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θέλουμε όλοι να ξέρουν ότι δεν θα επιτρέψουμε επ΄ ουδενί κανένα τετελεσμένο σε αυτό το θέμα», προσέθεσε.

Σχετικά με το "Barbaros" δήλωσε: «Τα πολεμικά πλοία μας εξασφαλίζουν την απαραίτητη προστασία στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μία νέα παρενόχληση. Οποιοδήποτε σχέδιο, σε αυτή την περιοχή, το οποίο δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την "ΤΔΒΚ", δεν έχει πιθανότητα και δυνατότητα επιβίωσης η επιτυχίας».

Τέλος, ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας καταρχήν στο ζήτημα της αποτρεπτικότητας του στρατού και των ενόπλων δυνάμεών μας. Εμείς υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο δίχως να μετατρέπονται σε θερμή σύγκρουση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ