Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόβαση Αμερικανών στο Ιράκ

13.02.2015 | 14:17
45 Αμερικανοί αξιωματικοί και στρατιωτικό προσωπικό έφθασαν στο Ιράκ για να αναλάβουν όπως ισχυρίζονται τοπικές πηγές ασφαλείας “συμβουλευτικούς και εκπαιδευτικούς ρόλους."
Τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ έφτασαν στην ιρακινή στρατιωτική βάση Ayn al-Asad στην επαρχία Ανμπάρ του συνοικία αλ-Μπαγκντάντι στο δυτικό Ιράκ, την Πέμπτη το βράδυ.

Διαβάστε: Επιλέον μισθοφόρους στέλνουν στο Ιράκ οι ΗΠΑ

Η ομάδα βρισκόταν σε βάση των ΗΠΑ στο Κουβέιτ, και θα παρέχει εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σε τοπικούς μαχητές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και με την ελπίδα να απελευθερώσουν την επαρχία Ανμπάρ από το Ισλαμικό Κράτος.
Στρατιωτικά σχέδια για περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε περιοχές που βρίσκονται δυτικά της πόλης Ραμάντι είναι επίσης στην ατζέντα της ομάδας.

Ο Υποστράτηγος Κασέμ αλ-Μοχαμαντί, επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της επαρχίας Ανμπάρ, επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή την οχύρωση της στρατιωτικής βάσης Ayn al-Asad.

Ο Αμερικανός στρατηγός John Allen - συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού - ανακοινωσε στις 8 Φεβρουαρίου, ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας θα ξεκινήσουν χερσαία επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε λίγες εβδομάδες. Διαβάστε: Οι Αμερικανοί προετοιμάζουν το Ιράκ για χερσαία επίθεση κατά των τζιχαντιστών
Συγκρούσεις μεταξύ ιρακινών δυνάμεων και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ειναι σε εξέλιξη από τον Ιούνιο του 2014, οταν η ένοπλη ομάδα κατέλαβε τη Μοσούλη  και άλλες περιοχές του Ιράκ.- Τι σημαίνει η πολιορκία της Μοσούλης;

Αυτό ώθησε τις ΗΠΑ στη δημιουργία ενος διεθνή συνασπισμού, ο οποίος έχει ξεκινήσει πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Πηγή - WorldBulletin
Αποδοση/Επιμέλεια - Onalert.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ