Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποδέχεται τις ευθύνες για τη Βεγγάζη η Χίλαρι Κλίντον

19.12.2012 | 08:43
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι αποδέχθηκε τα ευρήματα της ανεξάρτητης επιτροπής που ερεύνησε την φονική επίθεση του περασμένου Σεπτεμβρίου στην διπλωματική αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βεγγάζη, της Λιβύης.

Η επιτροπή επέρριψε ευθύνες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η Χίλαρι Κλίντον διέταξε να γίνουν εκτεταμένες αλλαγές για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε επιστολή της προς την επιτροπή του Κογκρέσου, ανέφερε ότι ανέθεσε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εφαρμόσουν τις αλλαγές « γρήγορα και πλήρως» και σκιαγράφησε μια σειρά από βήματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας των διπλωματών των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν εκατοντάδες επιπλέον πεζοναύτες σε θέσεις ασφαλείας στις αποστολές στο εξωτερικό, αναφέρει η κα Κλίντον, που ζητά περισσότερα χρήματα για την βελτίωση της ασφάλειας και θέτει θέμα τοποθέτησης ενός αξιωματούχου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την επίβλεψη των θέσεων «υψηλής απειλής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τζον Κέρι νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ


Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ