Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκαλύψεις-φωτιά για το τουρκικό πλοίο και τον καπετάνιο με την... κυβερνητική κάλυψη

04.07.2017 | 20:17

Ραγδαίες εξελίξεις στον απόηχο της χθεσινής αναχαίτισης του τουρκικού φορτηγού “ΑCT” από πλωτό του Λιμενικού και τις προειδοποιητικές βολές που ερρίφθησαν όταν ο καπετάνιος του πλοίου αρνήθηκε να σταματήσει -σε ελληνικά χωρικά ύδατα- για έλεγχο. Όπως αποκαλύπτεται, ο κυβερνήτης του τουρκικού φορτηγού έχει... παρελθόν και άλλα πλοία της ίδιας εταιρίας φέρονται να έχουν ελεγχθεί κατά το παρελθόν για μεταφορά όπλων ακόμη και διακίνηση ανθρώπων (trafficking) ενώ το συγκεκριμένο φορτηγό φέρεται να ανήκει σε συγγενή υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν! 

Eν τω μεταξύ, η Άγκυρα δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί πολιτικά με άκρως προκλητικό τρόπο το συμβάν, παρέχοντας ουσιαστικά πλήρη... κάλυψη στον πλοίαρχο του “ACT”, παρά το γεγονός ότι το Λιμενικό είχε σοβαρές πληροφορίες (από αμερικανικές Υπηρεσίες) ότι το τουρκικό φορτηγό ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά! Μάλιστα το περιστατικό έγινε -όλως τυχαίως- “πρώτο θέμα” σε τουρκικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να ασχολείται κανείς με το γεγονός ότι το πλωτό του Λιμενικού επεχείρησε να ελέγξει το τουρκικό πλοίο ενώ αυτό έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα!

Η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο απέστειλε τρία σκάφη χθες στην περιοχή αλλά το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος υποστήριξε ότι το φορτηγό έπλεε σε ... διεθνή ύδατα, καλώντας (βλ.απειλώντας) την Ελλάδα να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε περισσότερα και όλες τις εξελίξεις στο newsit.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ