Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απορρίφθηκε με 167 ψήφους η πρόταση για εξεταστική

18.12.2013 | 20:03
Με ψήφους 167 κατά (των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Α. Λοβέρδου και Χρ. Αηδόνη,) σε σύνολο 287 ψηφισάντων, απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιώτες.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 120 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΧΑ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη. 

Απο την ψηφορορία έλειπαν οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές που βρίσκονται στον Κορυδαλλό, όπως και ο κ. Ματθαιόπουλος επίσης από τη Χρυσή Αυγή. 

Έλειπε επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ενώ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία και η απουσία του Μίμη Ανδρουλάκη αν και πλέον δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερη πολιτική σημασία έχει το γεγονός πως από την ψηφοφορία έλειπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αλλά και δύο βουλευτές του κόμματος, οι κ.κ. Ρεπούση και Ξηροτύρη.

Μαραθώνια και σκληρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των υποβρυχίων στην Βουλή. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ