Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άκρως απόρρητα σχέδια και το ...χιούμορ Βενιζέλου

19.01.2013 | 08:01

Τα αμυντικά σχέδια της χώρας σε...φωτοτυπίες; Τα όσα υποστήριξε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για ...αντίγραφα πολεμικών σχεδίων της χώρας που έχει στο σπίτι του, προκάλεσαν σεισμό! Και παρά το γεγονός ότι μόλις αυτός εκδηλώθηκε , το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο κ.Βενιζέλος έκανε χιούμορ που δεν έγινε κατανοητό. Αυτό είναι αλήθεια!

Λίγοι κατάλαβαν ότι ο κ.Βενιζέλος ...αστειευόταν και γι΄ αυτό η αντιπολίτευση ζήτησε να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ!

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα αμυντικά σχέδια της χώρας; Ποιοι μπορούν να τα βλέπουν ,να τα διαβάζουν και να...τα φωτοτυπούν;

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους:
  • Τα αμυντικά σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διάφορες διαβαθμίσεις.
  • Οι υψηλότερες αυτών είναι τα “ΕΤΝΑ Άκρως Αππόρρητα-Ειδικού Χειρισμού” και τα “ΕΤΝΑ Άκρως Απόρρητα”.
  • Αυτά τα σχέδια φυλάσσονται σε συγκεκριμένους χώρους, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Πόρτες ασφαλείας με συνδυασμούς, κωδικοί και άλλες δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν για το προσωπικό που έχει την ευθύνη των σχεδίων.
  • Με το γράμμα του νόμου κανένα απ΄ αυτά τα σχέδια δεν βγαίνει από το χώρο φυλαξής του. Όποιος από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό και την ηγεσία θέλει να δει κάποιο σχέδιο, πρέπει να πάει στο συγκεκριμένο γραφείο ,ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες και μόνο έτσι μπορεί να δει κάποιο σχέδιο.
  • Στην πραγματικότητα ,αρκετές φορές σχέδια που ανήκουν στην υψηλότερη βαθμίδα απορρήτου, βγαίνουν από το χώρο φύλαξης με προορισμό το γραφείο του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η ...μεταφορά γίνεται από υψηλόβαθμο,εξουσιοδοτημένο αξιωματικό, ο οποίος παραδίδει το σχέδιο στον υπουργό, αναμένει να ολκληρώσει τη μελέτη που θέλει να κάνει και στη συνέχεια, ο ίδιος αξιωματικός επιστρέφει το σχέδιο, στο χώρο φυλαξής του.
  • Τα σχέδια απαγορεύεται φυσικά να φωτοτυπούνται! Τα όποια και όσα αντίγραφα υπάρχουν, είναι αριθμημένα και “σφραγισμένα”.
  • Ολα τα σχέδια υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή, η οποία επί της ουσίας δεν χρησιμοποιείται και αποτελεί το αρχείο.
  • Η “μετακίνηση” και μεταφορά άλλων σχεδίων που δεν έχουν χαρακτηριστεί ΕΤΝΑ Άκρως Απόρρητα, γίνεται και αυτή με κάποιους κανόνες ασφαλείας και βέβαια έχουν ληφθεί μέτρα για να αποφεύγεται η “φωτοτυπία” και η αντιγραφή τους.

Θα μπορούσε κάποιος υπουργός Άμυνας να έπαιρνε ...για ενθύμιο κάποιο ή κάποια από τα αμυντικά σχέδια της χώρας, μετά από την αποχώρησή του από το ΥΕΘΑ; Αυτό ούτε γι΄ αστείο δεν μπορεί βέβαια να συζητηθεί .Το κακό είναι ότι ο κ.Βενιζέλος επέλεξε αυτό ακριβώς το θέμα για να κάνει ...χιούμορ, όπως υποστηρίζει, χωρίς όμως κανείς να το καταλάβει κιόλας! Γιατί μ΄ αυτά τα πράγματα δεν παίζουν. Ούτε...γι΄ αστείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πόλεμος" ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τα αμυντικά σχέδια

Η γκάφα Βενιζέλου. Σάλος για τις αποκαλύψεις για τα αμυντικά σχέδια


Διαστάσεις παίρνει η φωτογραφία Χατζηοσμάν. Ενημερώθηκε ο Βενιζέλος, ένταση στη Βουλή
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ