Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ διέρρευσαν οι χρυσαυγίτες στη Βουλή!

17.10.2015 | 07:35
Η αφέλεια του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και η άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα Χρυσή Αυγή. Η υπόθεση της διαρροής απόρρητου εγγράφου του ΥΠΕΞ με αντικείμενο τα Σκόπια προς τα κόμματα ,από τους χρυσαυγίτες βουλευτές ,δεν μπορεί να κλείσει έτσι απλά.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεσπάσει πολιτική "θύελλα". Η εν λόγω επιστολή έχει σταλεί από το υπουργείο Εξωτερικών σε όλα τα κόμματα και ζητά... συνδρομή βοήθειας όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Η Χρυσή Αυγή δημοσιοποίησε το έγγραφο, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο το θεωρεί απόρρητο.
Η αντιπολίτευση δεν έμεινε... έξω από τον χορό, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να τονίζει πως η δημοσιοποίηση είναι "απίθανη, αφελής και επικίνδυνη", ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως το έγγραφο είναι "αδιαβάθμιστο" και δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι απόρρητο!
Ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, αποφάσισε να αποκλείσει την ΧΑ από κάθε συζήτηση μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου. Συγκεκριμένα τόνισε: "Η Χρυσή Αυγή, ακριβώς γιατί παραβίασε το απόρρητο των εγγράφων και της αλληλογραφίας του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, δεν πρόκειται να την ξανακαλέσω σε καμία συνεδρίαση του Συμβουλίου, θα την αποβάλλω".
 
Η απάντηση ήρθε από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος από το Κοινοβούλιο τόνισε: "Δεν έχει κανείς δικαίωμα, από την στιγμή που ο ελληνικός λαός μας εξέλεξε στην Βουλή, κανείς να μας αποβάλλει από πουθενά. Για μας δεν υπάρχει μυστική διπλωματία και εξωτερική πολιτική, ειδικά για το όνομα των Μακεδονία. Εμείς δεν δεχόμαστε την χρήση της ονομασίας της Μακεδονίας, ούτε με οποιοδήποτε συνθετικό. Εμείς είμαστε εδώ για να προστατεύψουμε τα εθνικά μας δικαιώματα".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ