Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποστολάκης στο Delphi Forum: Στρατηγικός στόχος η ένταξη της B. Μακεδονίας στο NATO

02.03.2019 | 11:53
Το στρατηγικό στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για εμβάνθυνση της συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που θα καταστήσουν τη χώρα μας, σε κύριο στρατιωτικό και διπλωματικό εταίρο της γείτονος, περιέγραψε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τονίζοντας παράλληλα τον ηγετικό και ενεργό ρόλο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Μάλι και τη στρατιωτική συνεργασία με τις χώρες των Βαλκανίων, την Αίγυπτο και το Μαρόκο.

«Η Ελλάδα λόγω της θέσης της βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις σε γεωπολιτικό επίπεδο. Στόχος μας είναι να αποτελούμε θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική πλευρά θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία από την Τουρκία, όπως συμφώνησαν μετά τη συνάντησή του ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να εντοπισθούν οι δράσεις για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με στόχο να υπάρξουν σύντομα απτά αποτελέσματα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ