Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόστρατοι "ομολογούν" τις αμφιβολίες τους για τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις περί περικοπών

18.10.2013 | 16:07

“Θεσμικοί” απόστρατοι κατά προέδρου ΣΥΣΜΕΔ Ανέστη Τσουκαράκη. Οι “θεσμικοί” ενοχλήθηκαν από την ανοικτή επιστολή του στην οποία επί της ουσίας τους καλούσε να επιστρέψουν στην σκληρή πραγματικότητα . Αφορμή για το κάλεσμα επιστροφής ήταν ανακοίνωση των “θεσμικών” στην οποία έλεγαν ότι “πήραν ανάσα” από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού.

Τι προκύπτει όμως από την απάντησή τους στον Τσουκαράκη; Ότι ακόμη κι αυτοί οι επίσημοι συνομιλητές του πρωθυπουργού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν πολλές αμφιβολίες για την αξιοπιστία Σαμαρά ! Από που προκύπτει; Στη τελευταία παράγραφο δικαιολογούν την καθυστέρηση στην απάντηση με την εξής δικαιολογία:

“Η καθυστέρηση απαντήσεως οφείλεται στο οτι περιμέναμε να βεβαιωθούμε οτι οι εν λόγω περικοπές του 2014 δεν έχουν περιληφθεί στον προυπολογισμό του 2014 , όπερ και εγένετο”.


ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ : Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΤ) Α.Τσουκαράκη
Πρόεδρο ΣΥΣΜΕΔ

Κύριε Τσουκαράκη

Με έκπληξη διαβάσαμε την από 6-10-13 ” ανοικτή επιστολή “ σας προς το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Σ.Σ.Τ.Ε.Α.Α.) , κυρίως για το επιθετικό της ύφος , σε μία εποχή που όλοι θα πρέπει να μαχόμεθα ενωμένοι έναντι του κοινού αντιπάλου.
Θα θέλαμε να σας απαντήσουμε με όσο πιό ήπιο τρόπο μπορούμε.


Η καθυστέρηση απαντήσεως οφείλεται στο οτι περιμέναμε να βεβαιωθούμε οτι οι εν λόγω περικοπές του 2014 δεν έχουν περιληφθεί στον προυπολογισμό του 2014 , όπερ και εγένετο.

Ουδέποτε διεκδικήσαμε να εκφράζουμε τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , άλλωστε ούτε εσείς δικαιούσθε να τα εκφράζετε , εκτός βέβαια από τα μέλη του Συνδέσμου σας. Ουδείς , όμως , θα μας εμποδίσει από του να μαχόμεθα για τα συμφέροντα και των εν ενεργεία συναδέλφων για δύο λόγους Πρώτον γιατί το θεωρούμε ιερή υποχρέωσή μας , γιατί μας συνδέουν δεσμοί , που άλλοι τους λένε ομφάλιους λώρους και θέλουν να τους αποκόψουν και εμείς τους λέμε δεσμούς αγάπης , εκτίμησης και συναδελφικότητας.

Δεύτερον , γιατί ότι συμβαίνει με τα οικονομικά θέματα των εν ενεργεία έχει άμεσο αντίκτυπο στους αποστράτους.

Αναφορικά με την κριτική σας για την λέξη ανάσα που χρησιμοποιήσαμε , διαστρεβλώνετε την σημασία της και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε, γιατί δεν γράφετε και το υπόλοιπο της προτάσεως που είναι “ ;έχουν πάρει οικονομική ανάσα , γιατί μπορούν να προγραμματίσουν τον προυπολογισμό τους χωρίς τις στοχοποιημένες και εξοντωτικές περικοπές του 2014 “. Είναι σαφές οτι η ανάσα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στις περικοπές του 2014 , για τις οποίες δώσαμε μάχη με επισκέψεις στον Πρωθυπουργό , στους Αρχηγούς των κομμάτων , σε Υπουργούς , στη Ηγεσία των Ε.Δ. , με διαμαρτυρίες , με πορείες , με συνεντεύξεις , ανακοινώσεις στον Τύπο κλπ. και τελικά πετύχαμε τον στόχο μας. Για τους αποστράτους το κονδύλιο που έχει ψηφισθεί είναι 162 εκ. Ε έναντι των 68 εκ. Ε. του αντιστοίχου του 2013 και για τους εν ενεργεία είναι 88 εκ.Ε. Εάν αυτό δεν είναι ανάσα , τότε τι είναι ?

Εχουμε διακυρήξει οτι ο αγώνας συνεχίζεται και έχουμε καλέσει όλους τους φορείς σε συστράτευση. Πιστεύουμε οτι στο ίδιο πνεύμα θα κινηθείτε και εσείς.
Η καθυστέρηση απαντήσεως οφείλεται στο οτι περιμέναμε να βεβαιωθούμε οτι οι εν λόγω περικοπές του 2014 δεν έχουν περιληφθεί στον προυπολογισμό του 2014 , όπερ και εγένετο.
 


Διαβάστε ακόμη:


"Πρωθυπουργέ να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου" - Οι θεσμικοί απόστρατοι ανησυχούν για τις περικοπές

ΣΥΣΜΕΔ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΕΘΑ: "Δεν χρειαζόμαστε ουτε τη σιωπηρή αποδοχή σας"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ