Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

650 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση ζητούν Τούρκοι από την Ελλάδα για F-16 τους που έπεσε στο Αιγαίο!

21.11.2013 | 17:09
Στην Εισαγγελία της Αθήνας ισχυρίζεται ότι ήδη αποτάθηκε ο δικηγόρος Σμύρνης κ Μεχμέτ Εμίν Κελές εξ ονόματος της κόρης  του Τουρκου πιλότου F-16  Ερντογάν που υποστηρίζει  ότι  ο πατέρας της σκοτώθηκε δήθεν από ελληνικό ...πύραυλο αεροσκάφους Μιράζ-2000 το 1996 κοντά στην Χίο και δεν συνετρίβη λόγω βλάβης.
 
 Η Milliyet, δίνει συνέχεια στο θέμα - για το οποίο έγραψε ήδη το OnAlert - και με τον τίτλο «Μήνυση αναφορικά με το τουρκικό αεριωθούμενο που είχε καταπέσει στο Αιγαίο», γράφει ότι ο κ. Μεχμέτ Εμίν Κελές,  ισχυρίστηκε πως το τουρκικό F16, που είχε απογειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 1996 από τη βάση αεριωθουμένων του Μπαλικεσίρ, χτυπήθηκε ενώ έκανε εκπαιδευτική πτήση γύρω από τη Χίο, από πυραύλους που έριξαν ελληνικά αεριωθούμενα.
 
Ο δικηγόρος κ. Κελές είπε, σύμφωνα με την Milliyet : «Αποταθήκαμε στην Εισαγγελία της Αθήνας ζητώντας να συμπεριληφθούν στην ανάκριση ο κυβερνήτης του ελληνικού αεριωθούμενου,( σ.σ. αναφέρει ένα όνομα) καθώς και το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας, καθώς επίσης και η καταβολή αποζημίωσης 650.000 ευρώ».

Σε προηγούμενο δημοσίευμα γινόταν επίκληση πολύ παλιού δημοσιεύματος ελληνικού περιοδικού με τον αβάσιμο  αυτό ισχυρισμό - κάτι που επαναλήφθηκε πρόσφατα από ''αμυντική'' ιστοσελίδα η οποία υιοθετησε αυτές τις φημολογίες, ''στοχοποιώντας'' έτσι έναν Ελληνα πιλότο.

Διαβάστε ακόμη:

Παιχνίδι Τούρκων με "ελληνική βοήθεια" - Απειλούν με μήνυση για "κατάρριψη" F-16 τους!
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ