Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αργεντινή: Nέα ένδειξη εντόπισαν τα σόναρ στην έρευνα για το υποβρύχιο "Σαν Χουάν"

24.12.2017 | 11:40
Μια «νέα ένδειξη» εντοπίστηκε από τα σόναρ στην έρευνα για το υποβρύχιο και τους 44 ναυτικούς του, που αγνοείται στον Νότιο Ατλαντικό από τις 15 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Αυτή η «νέα ένδειξη» θα εξεταστεί από το ρωσικό τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο σκάφος Panther Plus, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής έχει ήδη αναφέρειτις τελευταίες εβδομάδες ότι τα συστήματα σόναρ έχουν ανιχνεύσει ανωμαλίες στο βυθό της θάλασσας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μια από αυτές αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στον ωκεανό πριν από αρκετά χρόνια. Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες έχουν σβήσει, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν. Η υπόθεση αυτή οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, ναυάρχου Μαρσέλο Σρουρ.

Το υποβρύχιο σταμάτησε να εκπέμπει σήμα στις 15 Νοεμβρίου, ενώ το οξυγόνο μπορούσε να συντηρήσει το πλήρωμα έως και 7 ημέρες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο υποβρύχιο σημειώθηκε κάποια έκρηξη, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι είχε δηλώσει από τις πρώτες ώρες ότι οι έρευνες για την ανεύρεση του χαμένου υποβρυχίου θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ