Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχηγός της αλ-Κάιντα προειδοποιεί τον Λίβανο

05.11.2014 | 13:49
Ο αρχηγός του Μετώπου αλ-Νόσρα, του συριακού κλάδου της αλ-Κάιντα, προειδοποίησε τον γειτονικό Λίβανο, με ένα νέο ηχητικό μήνυμά του, πως "η αληθινή μάχη" θα αρχίσει σύντομα στη χώρα.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ από το Ίντερνετ, ο Αμπού Μοχάμαντ αλ-Τζολάνι προειδοποιεί τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ πως θα μετανιώσει για την επέμβασή της στη σύγκρουση στη Συρία όπου το σιιτικό κίνημα μάχεται στο πλευρό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

"Οι αδελφοί μας στο Καλαμούν κρύβουν πολλές εκπλήξεις", δήλωσε ο αλ-Τζολάνι αναφερόμενος στην ορεινή περιοχή κατά μήκος των συρο-λιβανικών συνόρων. "Η αληθινή μάχη στο Λίβανο δεν έχει ακόμη αρχίσει", πρόσθεσε υποστηρίζοντας πως ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα "θα μετανιώσει για τις ενέργειές του εναντίον των σουνιτών στη Συρία".

Η απόφαση της Χεζμπολάχ να στείλει μαχητές για να στηρίξουν το καθεστώς του Άσαντ έχει προκαλέσει την οργή των μετριοπαθών και των εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Συρία.

Το αλ-Νόσρα και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν πλήξει τα προπύργια της Χεζμπολάχ με επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
Από το 2013 η Χεζμπολάχ υποστηρίζει πως μάχεται στη Συρία για να εμποδίσει τον εξτρεμισμό να επεκταθεί στο Λίβανο. Η εμπλοκή της διχάζει βαθιά τη χώρα καθώς οι αντίπαλοί της είναι επικριτές του συριακού καθεστώτος και αυξάνει τις θρησκευτικές εντάσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ