Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια

03.05.2017 | 23:28
 Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συμμετείχε στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια, “EXPOSEC-DEFENSEWORLD”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στη σταθερότητα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε πλαίσιο πενταετίας (2017-2021)».

Κατά την ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον εθνικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις προκλήσεις ασφαλείας που παρατηρούνται στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τόνισε παράλληλα τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, με την προβολή αξιόπιστης αποτρεπτικής ικανότητας. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε, τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε διεθνές επίπεδο, με συμμετοχή σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και υλοποίηση προγραμμάτων διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε εν γένει στα προγράμματα αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ “EXPOSEC-DEFENSEWORLD” - Ομιλία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ΕΔΩ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ