Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Τι είπε στον Πρόεδρο Μέτα για την απόδοση της ιθαγένειας

25.12.2017 | 19:24
Τη χαρά και τις ολόψυχες ευχαριστίες του, για την απόφαση του Προέδρου της Αλβανίας κ. Μέτα, και τη σχετική ευγενική επιστολή, σημειώνοντας ότι ήδη από τότε που έγινε Αρχιεπίσκοπος στην Αλβανία αισθάνεται και προσπαθεί να εργάζεται ως υπεύθυνος πολίτης της χώρας, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος.

Σε συνάντησή του με τον κ. Μέτα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων στο Συνοδικό Μέγαρο στα Τίρανα, ο κ. Αναστάσιος είπε ότι η απόφαση αυτή βεβαίως, χαροποιεί κατεξοχήν όλους τους Ορθοδόξους της Αλβανίας διότι ανταποκρίνεται σε μια ζωηρή επιθυμία τους και μακροπρόθεσμη δίκαιη αναμονή. Και κατέληξε: «Σε ορισμένα πράγματα, όπως το κρασί ο χρόνος προσθέτει αξία. Ασφαλώς η εμπειρία των 25 ετών προσδίδει στην εν λόγω απόφαση ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία». 

Την απόφασή του είχε γνωστοποιήσει ο αλβανός Πρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook:

«Αγαπητοί φίλοι, παραμονές Χριστουγέννων, έχω την χαρά να κάνω δημοσίως γνωστή την απόφασή μου να χορηγήσω αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, στον Μακαριότατο Αναστάσιο!.»

O Ιλιρ Μέτα αναφέρεται στην 25η προσφορά του Αρχιεπισκόπου για την ανόρθωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, την προσφορά του για την θρησκευτική συνύπαρξη στη χώρα κ.ά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, σύμφωνα με τους περισσότερους αλβανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τις ιστοσελίδες, απέστειλε την Παραμονή των Χριστουγέννων, επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, με την οποία τον ενημερώνει για την απόφασή του να του χορηγήσει την αλβανική ιθαγένεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ