Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσαντ: Έκκληση στη Δύση για συνεργασία κατά των τζιχαντιστών

14.01.2015 | 14:36
Στενή συνεργασία και διαχείριση πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών των χωρών που πολεμούν την τρομοκρατία, ζήτησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος καταδίκασε, παράλληλα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο Άσαντ είπε επίσης πως οι ευρωπαϊκές αστυνομίες είναι υπόλογες για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες για κοντόφθαλμη στάση στην κρίση της Συρίας, που ξέσπασε, το 2011, όταν υποστήριξαν τους αντικυβερνητικούς, στις τάξεις των οποίων όμως είχαν, εξαρχής, παρεισφρήσει ακραία εξτρεμιστικά στοιχεία.

Αυτήν την στιγμή το 1/3 του εδάφους της Συρίας βρίσκεται υπό την κατοχή των σουνιτών τζιχαντιστών, οι οποίοι και ευθύνονται για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι δυτικές χώρες, της Γαλλίας περιλαμβανομένης, έχουν αντιμετωπίσει αρνητικά τις προτάσεις της Συρίας για συνεργασία στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, τόνισε ο Άσαντ. “Πρέπει, τουλάχιστον, να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών που πολεμούν την τρομοκρατία”, είπε ο πρόεδρος της Συρίας, σε συνέντευξή του σε Τσέχους δημοσιογράφους.

“Συλλυπούμεθα τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της Γαλλίας. Είπαμε στη Δύση πως δεν μπορεί να υπερασπίζεται τους τρομοκράτες και να τους καλύπτεται, υπό την πολιτική σας ομπρέλα, γιατί αυτό θα έχει τραγικά αποτελέσματα και στις χώρες σας”, είπε ο Σύρος πρόεδρος.

“Πολλοί στη Δύση συμμερίζονται την άποψή μας αυτή, πάντως”, υπογράμμισε, με νόημα, ο Άσαντ, ο οποίος κατέληξε λέγοντας πως η Συρία είναι πρόθυμη να μετάσχει στη διεθνή συμμαχία που πολεμά τους τζιχαντιστές.

Ο Άσαντ έχει υποβάλει την προσφορά του αυτή, εδώ και μήνες. Τότε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, την είχε απορρίψει, λέγοντας πως η Γαλλία δεν θέλει τον Άσαντ ως σύμμαχο.


Ο συριακός πόλεμος έχει στοιχίσει, μέχρι τώρα, τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους. Το συριακό καθεστώς υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Ρωσία.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ