OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

«΄Ασε με να μπω στη Συρία ,μαζί με αραβικά στρατεύματα» – Πρόταση Ερντογάν σε Ομπάμα

16/05/2013 - 19:15
Share on FacebookShare on Twitter
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Πρόταση – έκπληξη του Ερντογάν για αραβο- τουρκική στρατιωτική δύναμη στην Συρία με την κάλυψη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους φέρεται να μετέφερε, ως βολιδοσκόπηση, ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο μιας << σιωπηλής διπλωματίας>>  που εφαρμόζεται από την Άγκυρα!Αναλόγως δε της απάντησης του αμερικανού Προέδρου Ομπάμα  στην βολιδοσκόπηση  Ερντογάν, κάποιες από  τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου θα καταθέσουν παρόμοιες προτάσεις για δρομολόγηση εξελίξεων!.  
 
Το θέμα αυτό ανοίγει ο  αρθρογράφος της Cumhuriyet κ.  Utku Cakirozer, εφιστώντας  την προσοχή στη σιωπηλή διπλωματία που έγινε, όπως λέει,  από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου τις παραμονές της επίσκεψης  του κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.Σύμφωνα με τον κ. Cakirozer, ο κ. Νταβούτογλου τον τελευταίο καιρό διατηρεί επαφές με την Αίγυπτο, Ιορδανία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ημέρα που ο κ. Ερντογάν αναχώρησε για την Ουάσινγκτον, γράφει, η Τουρκία από κοινού με τις Αραβικές χώρες υπέβαλαν στον Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισμα που καταδίκαζε το καθεστώς της Συρίας- που μπλοκαρε η Μόσχα.

 Το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει ο κ. Ερντογάν στις επαφές του στις ΗΠΑ είναι ότι τόσο η Τουρκία όσο και οι Άραβες είναι έτοιμοι για ανάληψη δράσης. «Δεν υπάρχει ανάγκη να αποστείλουν οι ΗΠΑ στρατό στην περιοχή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι την υποστήριξη για τον εφοδιασμό της αντιπολίτευσης με όπλα και την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», αναμένεται να διαμηνύσει ο κ. Ερντογάν στον αμερικανό πρόεδρο, γράφει ο αρθρογράφος.
 
Ακόμα  αρθρογράφος θυμίζει ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε ζητήσει κάτι παρόμοιο κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Λιβύη. Τότε το ΝΑΤΟ ανέτρεψε το καθεστώς Καντάφι με την βοήθεια κάποιων αραβικών κρατών.  Σύμφωνα επίσης με τον αρθρογράφο, είναι προφανές ότι η Άγκυρα θέλει να πυροδοτήσει παρόμοιες εξελίξεις στη Συρία. Παρόλα αυτά η περίπτωση της Συρίας διαφέρει απ’ αυτή της Λιβύης, σημειώνει. Ο αρθρογράφος κλείνει με τη πρόβλεψη ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιθυμούν να στρέψουν την Τουρκία και τους Άραβες προς ένα πόλεμο με τη Συρία τότε οι τελευταίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. 

Tags: ΑΡΑΒΕΣΕΠΙΣΚΕΨΗΕΡΝΤΟΓΑΝΗΠΑΟΜΠΑΜΑΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣΥΡΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert