Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλάζουν πολλά στα όρια συνταξιοδότησης των ενστόλων - Πίνακες με τις αλλαγές

25.11.2013 | 18:05
Νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς (όρια ηλικίας) και στα κριτήρια αναγνώρισης πλασματικών ετών (μέχρι 13 πλασματικά χρόνια) για όλους τους ένστολους (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) προωθούν άρδην τα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, με βάση συνταξιοδότησης τη συμπλήρωση 25ετίας, από τα 24,5 χρόνια που ισχύει σήμερα, έτσι ώστε σταδιακά να συνταξιοδοτούνται με 40 έτη στο 60ό έτος ηλικίας.

Άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει να περιμένουν μέσα στους επόμενους μήνες αλλαγές στα κριτήρια βάσει των οποίων μπορούν να αναγνωρίσουν τα γνωστά 5+5 πλασματικά χρόνια τα οποία δίδονται σήμερα με βάσει τα γεωγραφικά κριτήρια απ' την εποχή του εμφυλίου πολέμου.

Παράλληλα όμως τα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών μελετούν τον τρόπο που θα εξασφαλίσει επιπλέον 3 πλασματικά χρόνια για όσους μπήκαν σε υπηρεσία από το 1991 ως το 1995, ενώ παράλληλα αναμένεται να μειωθεί το κόστος αγοράς των πλασματικών ετών που σήμερα είναι στο απαγορευτικό ποσό των 8,700 ευρώ για τους στρατιωτικούς και στις 2.700 ευρώ για τους υπόλοιπους ένστολους.

Οι ένστολοι πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν πως όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πρέπει να τρέξουν να ... προλάβουν εφόσον συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα καθώς το σχέδιο αντί 25ετίας προβλέπει αύξηση στα 40 έτη και σύνταξη στο 60ο έτος.


ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό των στρατιωτικών - Δείτε το έγγραφο της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά

"Αίμα" αποστράτων ζητά η τρόϊκα! Θέλουν κι άλλες μειώσεις στις συντάξεις


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ