Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστραλία: Η Ευρώπη να μετάσχει περισσότερο στις επιδρομές κατά τζιχαντιστών

31.08.2015 | 09:10
Η Αυστραλία κάλεσε σήμερα περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ για να βοηθήσουν στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης που πλήττει την ευρωπαϊκή ήπειρο.

H υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ εξήγησε ότι η εξτρεμιστική οργάνωση ήταν η αιτία για την αναχώρηση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών για την Ευρώπη, εξ ου και η ανάγκη για τη διεύρυνση της διεθνούς συμμαχίας. "Πάνω από το 40% των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη προέρχεται από τη Συρία και πρέπει να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο ώστε να ηττηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις που προκαλούν τον εκτοπισμό τόσων πολλών ανθρώπων", τόνισε στους δημοσιογράφους.

Από τα τέλη του καλοκαιριού του 2014, ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών διεξάγει επιδρομές σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

"Ήδη περίπου εξήντα χώρες υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό. Ωστόσο, ορισμένες χώρες μπορούν να κάνουν περισσότερα όσον αφορά τις αεροπορικές επιδρομές που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές καθώς εμπόδισαν το ΙΚ να κερδίζει έδαφος και να προκαλεί τόσο βάρβαρη βία".

Σε συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα The Australian, η υπουργός ήταν ακόμη πιο σαφής. "Οι γείτονες του Ιράκ και της Συρίας, ο Λίβανος, η Ιορδανία, μεταξύ άλλων, υφίστανται το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος που δημιουργείται με την άφιξη εκατομμυρίων ανθρώπων στο έδαφός τους οι οποίοι στη συνέχεια πηγαίνουν στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να εμπλακούν στις επιδρομές του συνασπισμού και στις προσπάθειες στη Συρία και το Ιράκ".

Ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Βρετανία, μετέχουν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στο Ιράκ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ