Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτη είναι η εντυπωσιακή "Επιχείρηση Αρχιμήδης" της Europol! - BINTEO

24.09.2014 | 15:27
Περισσότερες από 1.000 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις 15 ως τις 23 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη, σε μια χωρίς προηγούμενο επιχείρηση που είχε στόχο διάφορους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοινώθηκε σήμερα από την ευρωπαϊκή αστυνομία Europol.

"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συντονισμένη επίθεση που οργανώθηκε ποτέ στην Ευρώπη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος", δήλωσε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Ουέινραϊτ στη Χάγη όπου βρίσκεται η έδρα της Europol.

Περισσότεροι από 20.000 εκπρόσωποι των δυνάμεων της τάξης πήραν μέρος στην "Επιχείρηση Αρχιμήδης", όπως ονομάσθηκε. Έφεραν σε πέρας περισσότερες από 300 μεμονωμένες ενέργειες, κατά τις οποίες συνελήφθησαν διακινητές ανθρώπων και λαθρέμποροι κοκαΐνης.

Οι 28 χώρες της ΕΕ, καθώς και η Νορβηγία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ελβετία, η Σερβία και η Κολομβία συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή, η οποία συντονίσθηκε από την Europol.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στράφηκαν εναντίον εννέα τομέων του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων η διακίνηση ανθρώπων, το λαθρεμπόριο ηρωίνης και κοκαΐνης, η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο, καθώς και η οργάνωση της παράνομης μετανάστευσης.

"Θελήσαμε να επιτεθούμε στην υποδομή στο σύνολό της και όχι σε απλές μεμονωμένες περιπτώσεις", δήλωσε ο Ουέινραϊτ, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των συλλήψεων εξακολουθεί να αυξάνεται "τη στιγμή που μιλάμε".

"Η κοινότητα των δυνάμεων της τάξης πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή για να απαντήσει σ' αυτές τις απειλές με τρόπο ισχυρότερο απ' ό,τι μέχρι τώρα", πρόσθεσε.

"Διάφορες εγκληματικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και οι πιο σοβαρές, αποδιοργανώθηκαν ανά την Ευρώπη", υποστήριξε ο Ρομπ Ουέινραϊτ.

Κατασχέθηκαν περίπου 600 κιλά κοκαΐνης, 200 κιλά ηρωίνης και 1.300 κιλά κάνναβης.

Δείτε παρακάτω το επίσημο βίντεο της υπηρεσίας:
Πηγή κειμένων: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Europol (περιγραφή: ένας τόνος κοκαίνη κρυμμένος σε βαρέλι, ανεβρέθη μετά από αστυνομική επιχείρηση)


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ