Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα τουρκικά πολεμικά που μπλοκάρουν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ

23.02.2018 | 11:26
Δυο φρεγάτες, ισάριθμες κορβέτες, μια τορπιλάκατος και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης αποτελούν έως και αυτήν την ώρα τον τουρκικό στολίσκο που μπλοκάρει  κάθε προσπάθεια του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 να προσεγγίσει τον στόχο "Σουπιά" στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.  

Το τουρκικό "τείχος" στον πλου του γεωτρύπανου του ιταλικού πετρελαιϊκού κολοσσού της ΕΝΙ δημιουργούν  οι φρεγάτες ORUC REIS και GEMLIK, οι κορβέτες BOZCAADA και BUYUKADA, η ΤΠΚ MELTEM και το πλοίο γενικής υποστήριξης AKAR. Κατά πληροφορίες ο ίδιος στολίσκος βρισκόνταν στην περιοχή με μικρές ίσως παραλλαγές και το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, όταν απειλήθηκε με βύθιση το SAIPEM 12000.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνθηκε προς το SAIPEM 12000 προκαλώντας πανικό στον καπετάνιο του ιταλικού σκάφους. Ο καπετάνιος μέσω του ασυρμάτου απευθύνθηκε στο τουρκικό πολεμικό σκάφος λέγοντας: «Φύγετε από μπροστά μας διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί». 

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το επεισόδιο της 9ης Φεβρουαρίου

Υπενθυμίζεται ότι οι κορβέτες BOZCAADA και BUYUKADΑ έχουν πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν σε αρκετά επεισόδια στο Αιγαίο, με προκλητικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ