Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για τις επιθέσεις τύπου EMP και GMD

10.10.2018 | 10:00
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια νέα στρατηγική για την προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας από απειλές ηλεκτρομαγνητικών παλμών (EMP) και γεωμαγνητικών διαταραχών (GMD), σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).

"Η στρατηγική καθορίζει ένα σαφές όραμα και προσέγγιση για να αναλάβει η DHS να προστατεύσει την κρίσιμη υποδομή και να προετοιμαστεί για να ανταποκριθεί και να ανακάμψει από ενδεχομένως καταστροφικά ηλεκτρομαγνητικά περιστατικά", ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη.

Η στρατηγική, η απελευθέρωση που προστέθηκε, αντανακλά τις εκτιμήσεις της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες των Αμερικανών αντιπάλων να εκτοξεύσουν μια επίθεση με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς.

Η στρατηγική επικεντρώνεται στις δραστηριότητες των υπηρεσιών, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των ομοσπονδιακών, κρατικών και τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτήτων-φορέων εκμετάλλευσης κρίσιμων υποδομών του ιδιωτικού τομέα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Το DHS αναπτύσσει ένα σχέδιο εφαρμογής που θα συνοδεύει αυτή τη νέα στρατηγική, η οποία θα επιτρέψει στον οργανισμό να αξιολογήσει την πρόοδο προς την αντιμετώπιση των εντοπισμένων κενών στις δυνατότητες, ανέφερε η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ