Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοκτόνησε ο πρωτότοκος γιος του Φιδέλ Κάστρο

02.02.2018 | 06:30
Ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της επανάστασης της Κούβας και πρώην προέδρου της χώρας Φιδέλ Κάστρο, ο Φιδέλ Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ, αυτοκτόνησε την Πέμπτη παρά την πολύμηνη θεραπεία του για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης από την οποία έπασχε, μεταδίδουν δημόσια μέσα ενημέρωσης της νήσου.

«Ο Ντίας-Μπαλάρτ, ο οποίος παρακολουθείτο από μια ομάδα γιατρών για μήνες εξαιτίας της κατάστασης βαθιάς κατάθλιψης στην οποία βρισκόταν, αυτοκτόνησε (την Πέμπτη) το πρωί», ανέφερε ο κουβανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Cubadebate. Ο 68χρονος πρεσβύτερος γιος του Φιδέλ Κάστρο, που είχε το προσωνύμιο «Φιδελίτο», επειδή έμοιαζε πολύ με τον πατέρα του εμφανισιακά, είχε αρχικά νοσηλευτεί σε μια κλινική για την αντιμετώπιση της κατάθλιψής του, αλλά είχε λάβει εξιτήριο και η θεραπεία του συνεχιζόταν εκτός του νοσοκομείου. 

Ο "Φιδελίτο" κάποτε ανέλαβε το πρόγραμμα ατομικής ενέργειας της χώρας, αλλά τελικά απολύθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα «λόγω ανικανότητας». Αλλα μέλη της οικογένειας έχουν εκφράσει δημόσια την πολιτική αντίθεσή τους στα δύο αδέρφια. Ο μοναδικός απόγονος της οικογένειας που ασχολείται ουσιαστικά με την πολιτική είναι ο μοναχογιός του Ραούλ, ο συνταγματάρχης.

Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν. Ο «μονόφθαλμος», όπως είναι γνωστός, έχοντας χάσει το ένα του μάτι (από ατύχημα) στον εμφύλιο πόλεμο της Ανγκόλα, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του πατέρα του και, όπως δειλά γράφεται στον Τύπο της Κούβας, αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αναρριχηθεί στην ιεραρχία

Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2016 στην Αβάνα σε ηλικία 90 ετών, και αδελφός του Ραούλ Κάστρο, ήταν αυτός που τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ