Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

B-52: Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά ασκούνταν για 11 ώρες στην Θάλασσα της Ιαπωνίας

31.01.2019 | 22:27
 Ασκήσεις επί 11 ώρες πραγματοποιούσαν δύο Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Κίνας.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε δύο βομβαρδιστικά Β-52 πάνω από την Ανατολική Κίνα Θάλασσα και τη Θάλασσα της Ιαπωνίας για μια "εκπαίδευση ρουτίνας", την ώρα που οι εντάσεις λόγω του εμπορικού πολέμου με την Κίνα συνεχίζονται.

Τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52H Stratofortress απογειώθηκαν από την Αμερικανική Αεροπορική βάση Andersen της Γκουάμ την προηγούμενη Δευτέρα, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής ΠΑ Σμήναρχος Victoria Hight στους Times της Ιαπωνίας.

Η κίνηση αυτή της USAF λαμβάνει χώρα λίγες μέρες μετά την δημόσια ανάπτυξη από την Κίνα των βαλλιστικών πυραύλων DF-26, οι οποίοι αποκαλούνται μεταξύ άλων και ως "φονίαδες" των αεροπλανοφόρων, αλλά και της Γκουάμ.

Το Aircraft Spots, ένας λογαριασμός στο Twitter που παρακολουθεί τις κινήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών, δημοσίευσε τη πορεία των βομβαρδιστικών πάνω από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και τη θάλασσα της Ιαπωνίας, η οποία είχε διάρκεια περίπου 11 ώρες.Τα B-52 είναι στρατηγικά βομβαρδιστικά, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν κατευθυνόμενους πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές και είναι ικανά να πετούν σε υψηλές υποηχητικές ταχύτητες και σε υψόμετρο μέχρι και τα 50.000 πόδια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία πραγματοποιούν τακτικά εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, η οποία ανήκει στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε ότι αυτές οι αποστολές "διεξάγονται από τον Μάρτιο του 2004" και ότι "είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και τις μακρόχρονες και γνωστές πολιτικές ελεύθερης αεροπλοΐας".

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το B-52 εν ώρα δράσης:


Πηγή UPI

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ