Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπανγκόκ: Είναι αυτός ο βομβιστής που έσπειρε θάνατο και τρόμο;

18.08.2015 | 12:02
Η αστυνομία αναζητεί έναν ύποπτο, ο οποίος διακρίνεται στις εικόνες που ελήφθησαν από τις κάμερες ασφαλείας, για την χθεσινή βομβιστική επίθεση, "την χειρότερη" που διαπράχθηκε ποτέ στην Ταϊλάνδη, από την οποία έχασαν την ζωή τους, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι, δήλωσε σήμερα ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-Ότσα.

Ο ύποπτος που διακρίνεται στις εικόνες του κλειστού κυκλώματος των καμερών ασφαλείας "προέρχεται από το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και είναι μέλος μιας οργάνωσης που αντιτίθεται στην χούντα", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και αρχηγός της στρατιωτικής χούντας Πραγιούτ Τσαν-Ότσα.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΣΤΟ NEWSIT.GR


Η βορειοανατολική Ταϊλάνδη αποτελεί το προπύργιο των Κόκκινων Πουκαμίσων, των υποστηρικτών δηλαδή της πρώην κυβέρνησης, η οποία εκδιώχθηκε από την εξουσία έπειτα από μήνες διαδηλώσεων με στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε το 2014.
"Η επίθεση αυτή είναι η χειρότερη που διαπράχθηκε ποτέ" και "είχε άμεσα στόχο αθώους ανθρώπους", πρόσθεσε ο Πραγιούτ Τσαν-Ότσα, ο οποίος είναι αρχηγός της χούντας και πρωθυπουργός της χώρας μετά το πραξικόπημα του περσινού Μαΐου.
"Θέλουν να καταστρέψουν την οικονομία μας, τον τουρισμό. Έπειτα από αυτό η οικονομία μας θα ζημιωθεί", σημείωσε.

Η ισοτιμία του μπατ, του ταϊλανδέζικου νομίσματος, έναντι του δολαρίου έπεσε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών μετά τις ανησυχίες των αγορών για τον αντίκτυπο της χθεσινής επίθεσης έξω από δημοφιλή ινδουιστικό ναό της Μπανγκόκ στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί έναν ζωτικό τομέα της ταϊλανδέζικης οικονομίας. Πτώση σημειώνει παράλληλα και το Χρηματιστήριο της Μπανγκόκ.

"Η βόμβα είχε στόχο να σκοτώσει όσο περισσότερους ανθρώπους γινόταν, καθώς ο ναός είναι γεμάτος κόσμο γύρω στις 18:00 με 19:00 το βράδυ", σημείωσε παράλληλα σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πραβούτ Ταβορνσίρι.
"Οι νεκροί ανέρχονται τώρα σε 21 και οι τραυματίες σε 123. Οι 14 από τους νεκρούς έχασαν την ζωή τους στο σημείο της έκρηξης", πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την αστυνομία για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν μάλλον τρία κιλά εκρηκτικών.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο τους "ξένους" και ήθελαν "να καταφέρουν πλήγμα στον τουρισμό", σύμφωνα και με τον Ταβορνσίρι. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν αρκετοί ξένοι, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονταν αυτόν τον ναό που βρίσκεται στην καρδιά της Μπανγκόκ.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ - ΣΤΟ NEWSIT.GR


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ