Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο με τους Τούρκους να "ζητάνε και τα ρέστα"!

19.08.2015 | 19:14
To Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ,ανακοίνωσε ότι ελληνικό F-16 ''παρενόχλησε'' με εγκλωβισμό ραντάρ για 50 δευτερόλεπτα ένα τουρκικό F-16, στο Αιγαίο.
Κατά τον τουρκικό ισχυρισμό το μαχητικό της Τουρκίας πραγματοποιούσε ''εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου''. Βάσει των κανόνων εμπλοκής έγινε η ίδια ανταπόκριση στην παρενόχληση, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ίδια είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV, αναφέρεται επίσης ότι το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε πως τουρκικό F-16, που εκτελούσε πτήση περιπολίας στα τουρκο-συριακά σύνορα , παρενοχλήθηκε από τα αεροπορικά αμυντικά συστήματα στο έδαφος της Συρίας. με εγκλωβισμό ραντάρ επί 45 δευτερόλεπτα.

23 παραβιάσεις σήμερα/τρεις αερομαχίες


Καθώς χθες 18 Αυγούστου έγινε μόνο μια πτήση τουρκικού αεροσκάφους και αυτό ήταν CN-235 ( και προχθές 17/8 δεν έγινε καμία πτήση) προφανώς η ανακοίνωση αφορά την σημερινή τουρκική αεροπορική δραστηριότητα - που ήταν και έντονη: Συνολικά πέταξαν στο FIR Aθήνας ένας σχηματισμός με έξι F-16 και ένα CN-235. Τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη έκαναν συνολικά 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, ενώ σε τρεις περιπτώσεις οι τουρκοι πιλότοι αντέδρασαν στην διαδικασία αναχαίτισης /αναγνώρισης με αποτέλεσμα να γίνουν ισάριθμες εμπλοκές (αερομαχίες) μετά από πολύ καιρό..

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.
Προφανώς σε μια από τις αναγνωρίσεις/αναχαιτίσεις αυτές αναφέρονται οι Τούρκοι ...ζητώντας και τα ρέστα για τις παραβιάσεις που είχαν κάνει.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ